Re: nárok na odstupné vs. nové zaměstnán
Ano, z časového hlediska nejsem schopná dojíždět a dodržet pracovní dobu, zkrácený úvazek nechtějí akceptovat. Nejsem proto ochotná podepsat novou smlouvu s jiným místem výkonu. Začala jsem si proto hledat nové zaměstnání a je tu určitá možnost, že bych ho i dostala, ale s nástupem ještě před koncem RD. Nevím proto, zda třeba mohu mít dva hlavní pracovní úvazky, abych byla zároveň zaměstnaná a následně vyhozená ze stávajícího zaměstnání (a dostala odstupné) a současně pracovala v novém zaměstnání.
A když nastoupím před koncem RD na nové místo, musím to dávat stávajícímu zaměstnavateli vědět? A jak je to s tím, že mě může stávající zaměstnavatel na 3 měsíce "převelet" na jiné místo a pak zase vrátit zpět (v případě, že by mi stávající zaměstnavatel chtěl dělat schválnosti ještě před tím, než mi dá výpověď).
Zákoník práce
§ 304
(1) Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v základním pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.
Otázka tedy zní - jak to bude ve Vašem případě?
Rozumím, každá firma se zabývá jinou činností, tudíž nemusím mít souhlas a nemusím mu to ani dávat vědět. Děkuji. A jak si tedy pojistit, abych u prvního zaměstnavatele dostala onu očekávanou výpověď i s odstupným na které mám nárok? Nerada bych se dočkala toho, že mi bude dělat naschvály. Mám to s ním třeba řešit písemně a chtít konečnou odpověď, jak to bude?
No, mohl by to zkusit tak, že Vám vytvoří pracoviště na místě, které máte sjednané ve smlouvě (jestli to teda půjde, to nevím) - a Vy budete muset po skončení RD nastoupit. A protože nebudete moci, protože už budete muset pracovat jinde, tak budete muset ukončení řešit Vy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.