Vlákno názorů k dotazu Podávání KH-aktuální info přímo zFÚ od Eva M. - Re: Podávání KH-aktuální info přímo odFÚ Zdravím a děkuji....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 2. 2016 10:40

Eva M.

Re: Podávání KH-aktuální info přímo odFÚ
    Zdravím a děkuji. Podle mých informací je to přesně tak, jak píšete, včetně toho bodu 4) Zkrátka -když do KH uvedete chybné ID datovky nebo třeba úplně cizí email, tak to zatím (?) NIKDO nekontroluje s údaji, která má správce daně a registrační oddělení. Zkrátka CML si vezme ty údaje, které mu tam napíšete - a je mu úplně jedno, jestli jsou správné. Příští měsíc pošlete jiné údaje - CML si je PŘEPÍŠE těmi nově zaslanými, opět bez kontroly na registrační údaje. - toto mám potvrzeno od auditorek, které mají tyto informace přímo od zdroje. Myslím si o tom svoje, ale nezbývá než to vzít na vědomí a velmi pečlivě kontrolovat kontakty, které zadáváme do KH!!!

• 18. 2. 2016 11:03

B19 (neregistrovaný)

No, mě bylo sděleno a i jsem tak pokládal otázku, že věc týkající se konkrétního hlášení, bude vyzývána na údaje z onoho konkrétního hlášení, nikoli např. jak uvádíte na jiné údaje z následujících hlášení. Ale mohla se paní jen přeřeknout v té záplavě informací. Každopádně toto (jako celou řadu dílčích věcí) považuji, v případě nechtěném, za diletantismus nejhrubšího zrna, nebo, v případě záměrném, za nechutné svinstvo.

• 18. 2. 2016 11:24

Maxx (neregistrovaný)

K bodu 4:
    psala jsem v listopadu dotaz zhruba tohoto znění: OSVČ podá KH za leden 2016 s kontaktem na e-mail. Pak si zřídí datovou schránku. Kam přijde výzva, které se bude vztahovat ke KH za leden 2016 a přijde třeba v červnu? Tedy již za existence datovky?
    (analogicky třeba nová plná moc, změna plné moci na někoho jiného apod.)

Odpověď byla velmi stručná - výzvy budou chodit na aktuální kontakty.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).