Re: pronájem psa
Máte nějakou živnost spojenou s chovem a výcvikem psů? Pokud ano, dala bych to §7. Pokud ne, dala bych do §9.
(OT: Přiznám se, že dotaz mi vyloudil úsměv na tváří, s pronájmem psa jsem se ještě nesetkala. V první chvíli jsem měla chuť napsat, že by to měl přiznat a zdanit ten pes :-)))
Děkuji za rychlou odpověď. Ano je to úsměvné. Ale je to tak. Chovnou stanici nemám. Je to jen můj jediný pes. Také jsem se domnívala, že do §9. Jen nevím jestli podle NOZ je pes movitý nebo nemovitý, jestli je vůbec brán jako věc a jestli tedy má být ta částka ještě na řádku 201a ?
Ani se nedivím, že v dnešním systému se vymýšlí jak ulevit. Mám cca v měsíci 10 směn po 24 hodinách. Objekt je klidný, mohu spát a pes mi velice pomáhá, zaregistruje cokoliv co se děje. Když bude veškerá práce vykazována na mne jako na zaměstnance, tak za 4 měsíce končím, protože budu mít vyčerpané přesčasy. A to nemluvím o výši odvodů, které v mém případě jsou zbytečné neb jsem starobní důchodce.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>Jestli je to věc, to je spíš otázka pro právníky.
>>>>>>>>>>Milovníci psů mají jasno - pro ně to určitě věc není
>>>>>>>>>>;-)
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>pro právníka to otázka určitě není, pro ty podle NOZ
>>>>>>>>>pes věc není, ale každý daňař určitě ví, že pro účely
>>>>>>>>>daně z příjmů, je každé zvíře věc:-) §21b/1/a
>>>>>>>>
>>>>>>>>Takže je správně dát tento příjem na řádek 201, že ?
>>>>>>>Takže vy pronajímáte firmě psa. A on hlídá sám nebo
>>>>>>>vy
>>>>>>>u té firmy taky náhodou pracujete a hlídáte spolu?
>>>>>>
>>>>>>Někdy hlídáme spolu, někdy je pes používán bez mého
>>>>>>velení. Ano a u firmy i pracuji. To něco mění ?
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>
>Ano a teď jsme u toho problému. Je to prostě velice
>specifické. Prostě tam těch 24 hodin jsem a nemám s tím
>problém. Mimochodem je to problém třeba i lékařů, také
>slouží 24 hodin a také to nemohou vykazovat. Jsou na
>tom hůře - nemají psa.
Informace o tom, že tam jste 24 hodin, je na nic. Nevím, proč by lékaři na tom byli hůře, dost věcí je řešitelných i při dodržení účinné právní úpravy. Ve sdělovacích prostředcích jsou uváděny mnohdy účelové informace, lékaři mají silnější lobby než ostraha, byť má psa. A navíc umějí rozlišit věci movité a nemovité.
Teď asi momentálně nevím o co nám vlastně jde. Prostě jsem 24 hodin na ostraze. Docela si lebedím, sleduji televizi, kamery a spím. A to že se zaměstnavatel snaží minimalizovat svoje náklady je právě už též o něčem jiném. V hlídacích agenturách je drastický boj o získání práce. Jednotlivé firmy jdou pod úroveň cen na trhu. Nabídková cena za hodinu hlídaní je ve většině případu nižší než 70 Kč na hodinu - do toho se nelze vejít s minimální mzdou, odvody pojištění, výstrojí atd.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>Jestli je to věc, to je spíš otázka pro právníky.
>>>>>>>>>>>>Milovníci psů mají jasno - pro ně to určitě věc není
>>>>>>>>>>>>;-)
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>pro právníka to otázka určitě není, pro ty podle NOZ
>>>>>>>>>>>pes věc není, ale každý daňař určitě ví, že pro účely
>>>>>>>>>>>daně z příjmů, je každé zvíře věc:-) §21b/1/a
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>Takže je správně dát tento příjem na řádek 201, že ?
>>>>>>>>>Takže vy pronajímáte firmě psa. A on hlídá sám nebo
>>>>>>>>>vy
>>>>>>>>>u té firmy taky náhodou pracujete a hlídáte spolu?
>>>>>>>>
>>>>>>>>Někdy hlídáme spolu, někdy je pes používán bez mého
>>>>>>>>velení. Ano a u firmy i pracuji. To něco mění ?
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>
>>>
>>>Ano a teď jsme u toho problému. Je to prostě velice
>>>specifické. Prostě tam těch 24 hodin jsem a nemám s
>>>tím
>>>problém. Mimochodem je to problém třeba i lékařů,
>>>také
>>>slouží 24 hodin a také to nemohou vykazovat. Jsou na
>>>tom hůře - nemají psa.
>>Informace o tom, že tam jste 24 hodin, je na nic.
>>Nevím, proč by lékaři na tom byli hůře, dost věcí je
>>řešitelných i při dodržení účinné právní úpravy. Ve
>>sdělovacích prostředcích jsou uváděny mnohdy účelové
>>informace, lékaři mají silnější lobby než ostraha, byť
>>má psa.
>>A navíc umějí rozlišit věci movité a nemovité.
>
>
>
Já shodou okolností poměry v hlídacích agenturách znám, řada z nich jsou mými klienty. Minimalizaci nákladů rozumím, proto mě mj. překvapila smlouva o pronájmu, myslím, že se to dalo vymyslet lépe. Aby se dalo předejít přesčasům, je to věc "ořezané tužky", to z pohledu zaměstnavatele. Zaměstnance to nezajímá, chce si vydělat více. Ale to je na delší debatu, pro kterou zde není prostor.
>
Tohle je k té živnosti, abyste věděl, proč jsem upozornila na důležitost obsahu smlouvy
59. Pronájem a půjčování věcí movitých
Pronájem věcí movitých s následnou koupí najatých věcí (finanční leasing, a podobně). Pronájem a půjčování věcí movitých, zejména dopravních prostředků bez obsluhy (osobních a nákladních automobilů, jízdních kol a podobně), strojů a zařízení bez obsluhy, spotřebního zboží, oděvů, sportovních potřeb, technických přístrojů pro domácnost. Pronájem koní (k pracovním, sportovním a podobným účelům) a jiných zvířat, zejména hospodářských, bez obsluhy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.