Re: ČID - má zam-tel právo znát výši důc
>>>>>Dobrý den,
>>>>>pracuji ve velké firmě (cca 3000 zaměstnanců).Jsem
>>>>>ČID.Každoročně dokládám,že jsem ČID.
>>>>>Jenže účtárna neuznává potvrzení sociálky. Musím
>>>>>doložit kopii...(raději by originál- prý si to
>>>>>ofotí...) z
>>>>>výpisu účtu. Nelíbí se mi to,co je komu do pohybu na
>>>>>mém účtu. A tak každoročně částky v okopírovaném
>>>>>skrývám.
>>>>>Letos se účetní vytasilastím,že MUSÍM uvést i tu
>>>>>částku ČID.
>>>>>Prý to potřebuje vědět...Ptám se: Má na tuto
>>>>>informaci právo ?
>>>>
>>>>Ne, v žádném případě. Účetní musí stačit potvrzení o
>>>>pobírání ID z OSSZ a to ji na potvrzení můžete ještě
>>>>finanční částku začernit.
>>>
>>>Děkuji,myslela jsem si to. Jakým se mám "ohánět"
>>>zákonem?
Jenže když se vypočítává povinný podíl zaměstnanců se ZP, tak poživatel ID musí prokázat, že je mu důchod vyplácen.
>>Ať vám řekne ona podle jakého zákona to nutně
>>potřebuje vědet,
>>ne?
>
>http://poradna.naseduchody.cz/potrebuje-zamestnavatel-k-zuctovani-dane-potvrzeni-o-pobirani-duchodu-s-uvedenou-castkou/
Re: ČID - má zam-tel právo znát výši důc
Já jsem přinesla na mzdové okopírovaný výpis z účtu,kde jsem skryla všechny částky-se skřípěním zubů , neboť vím,že na to nemá právo.Mělo by jí stačit potvrzení ČSSZ ,že ČID pobírám. Jenže madam si na mne otevřela papulu,že potřebuje vědět výši ČID. Na moje slova,že toje soukromá věc, že na to nemá právo mi řekla,že mám přinést papír s ciframi a vrazila mi papír zpět do ruky.Nevím,jak se bránit. Na účet chodí peníze i manželovi a synovi,platíme z něj (jako každý)rodinné výdaje. Co je komu do těchto informací? Mám poslat ten papír zpět na mzdové s dodatkem,že jsem to zjištovala a jejich požadavek je neoprávněný ? Bojím se samozřejmě i případného vyhazovu (důvod si vymyslí)...i když to roztrpčení s bezmoc je taky hnus tedy..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.