Re: Pronájem bytu a příspěvek na bydlení
Belo,
1) byt nepatří příteli, ale družstvu. Přítel je nájemce a Vy podnájemce
2) pokud platíte příteli nájem ve výši X, tak mu vzniká povinnost podat DP i když on platí nájemné družstvu ve stejné výši X (s určitými výjimkami, které ale asi nenastanou)
Hezký den!
Ano bydlí, ale trvalé bydliště má jinde. Jde mi tedy o to, zda-li mám za těchto podmínek jako jediná osoba s trvalým bydlištěm nárok na příspěvek na bydlení (samozřejmě za předpokladu nízkého příjmu). Pokud on trvalé bydliště v bytě nemá, neměl by se jeho příjem brát v úvahu při posouzení nároku?
A pak za jakých podmínek by musel podávat DP s přiznáním příjmů z 'pronájmu'?
U příspěvku na bydlení je okruh společně posuzovaných osob stanoven zcela jinak, než u ostatních dávek státní sociální podpory. Společně jsou posuzovány všechny osoby, které jsou v předmětném bytě hlášeny k trvalému pobytu. Přitom není podstatné, zda všechny tyto osoby žijí ve společné domácnosti....Tuto informaci mám z portálu veřejné správy, čili dle uvedeného by jeho příjem neměl být posuzován, jelikož v bytě trvalé bydliště nemá...odkud máte informaci Vy, že se tedy jeho příjem posuzovat bude?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.