Re: výpočet - odstupného
domnívám se, že nikdo nemůže říci, jestli to tak můžete provést, protože Váš dotaz je tak zmatečný, že vůbec nechápu, kdy jste mu dali výpověď. Zam-tel končil svoji činnost v říjnu, ale v listopadu a prosinci jste ještě měli zam-ce? To myslíte vážně? A proč to řešíte až nyní v únoru?
ano, vím, jen mi není jasné, že takovouto věc řeší ne ve "dvanácté hodině", ale "mnoho minut po dvanácté". Kdyby se ptal zam-ec, že neví, jestli je ještě zaměsnaný nebo není, ale dát výpověď (nevím, kdy ji dali), firma končila svoji činnost, ale ještě měli zam-ce? Tak to je opravdu "silné kafe". Co na to sociálka, zdravotní, daňaři? Je to celé divné.
>>Prosím Vás, jen pro ujištění - zam. v neschopnosti
>>od
>>8.9.2015.
>>K 31.10. 2015 končí zaměstnavatel svoji činnost. Tedy
>>výpověď k tomuto datu, ukončení p.p. k 31.12.2015.
>>Nárok na odstupné 2 měsíce. Do prosince udělám
>>výpočet
>>odstupného - hodinový průměr z III.Q, x týdenní doba
>>x
>>4,348, bez odvodů, jen zdanit.
>>Jde mi o ten průměrný výdělek, když v tom září už
>>marodila, mohu vzít vzít za III.Q?
>>A dále zda to takto mohu provést, jelikož se
>>dohadovali o ukončení a vyřešili to až teď. (platí
>>tedy
>>ukončení k 31.12.15).
>>Děkuji mnonokrát za pomoc.
>
>Tak to dohadování o výpovědi snad raději komentovat
>nebudu.
>Předpokládám, že v III.Q napracoval dost na to, aby
>vznikl skutečný průměr.
Obávám se, že si tu z-tel a z-nec cosi uplácali, aniž
>se někoho znalého ptali. A pak to hodili účetní, ať
>vyplatí odstupné.
Tak v tomto duchu jsem chtěla odpovědět - 2 společníci - zaměstnavatelé - se nedohodli vzájemně, chtělo dojít následně na soudní jednání. Omluva za nejasnost - neukončili činnost, jen prodali nemovitost, kde zaměstnanec byl. Na dotaz na mě, co s lidma, jsem zmínila jen výpověď § 52 ZP a odstupné. Pak začali řešit, že ho mohli převést atd. Máte pravdu, nakonec to skoro padlo na mě, že jsem to vymyslela... to mě taky naštvalo..
Teď se konečně domluvili. Že jsem vydala jen potvrzení o příjmech a ne zápočťák jsem si vyslechla i od toho zaměstnance atd.
Tak beru výše uvedenou odpověď ohledně průměru atd.,
děkuji Vám.
doufám, že jste nekončili PP "výpovědí dohodou" nebo jiným nesmyslem.... jen jsem se divila, co je možné vymyslet... berte to jako podnět k tomu, abyste si nastudovala příslušné zákony a pak teprve řešila a také, abyste mohla argumentovat nadřízeným, když budou chtět po Vás nějaký nesmysl
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.