Re: Zaměstnavatel RZ neprovede
Problém je na straně zaměstnavatele, on ho musí vyřešit, Vy se případně můžete obrátit o pomoc na Finanční úřad, který ovšem provádí RZD v případě, že zaměstnavatel zanikl, což nebude tento případ.
Osobně bych se spíše obávala toho, kdo bude v budoucnu zpracovávat mzdy, když mzdovka odchází ... pro vlastní jistotu bych si DP podala sama (pokud by mi ovšem nehrozila povinnost vrátit měsíční vyplacené daňové bonusy v případě nedosažení ročního limitu), než bych se obávala, že mi RZD ve firmě bez mzdovky provede někdo, kdo tomu vůbec nerozumí - to je ovšem můj čistě subjektivní názor.
Ale máte samozřejmě právo, aby Vám RZD provedl zaměstnavatel.
Děkuji za názor, já též bojuju s myšlenkou, zda-li si neudělat DP sama, ale netuším, jestli to pro mě jako zaměstnance bez jiných příjmů než z jednoho zaměstnání není nevýhodné. Nerada bych přišla o nějaké peníze jen proto, že zaměstnavatel nesplnil svoji povinnost. Může pro mě být podání DP nevýhodné?
Jak píše kolegyně. Jedině v případě, že by váš roční příjem byl menší než polovina minimální mzdy, tak byste vyplacený bonus musela při podání DP vrátit. V RZD se jednou vyplacený bonus nevrací. Jestli jste daňové zvýhodnění na děti neuplatňovala (nebo stačí sleva a nevychází bonus), tak musí přeplatek vyjít v DP stejný jako v RZD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.