Vlákno názorů k dotazu OT KH-cena za externí účetnictví od B19 - Re: OT KH-cena za externí účetnictví Milane 68,s navýšením,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 2. 2016 8:53

B19 (neregistrovaný)

Re: OT KH-cena za externí účetnictví
    Milane 68,

s navýšením, zhruba jako Vy, ale zvlášť u některých jsem ještě pořád v červených číslech (tzn., že to dotuji svou hodinovkou, což z dlouhodobého hlediska nejde). Člověk samo předělává své metodiky práce a snaží se vše zoptimalizovat jak jde, ale časově se navýšilo hodně věcí, které zoptimalizovat nejde (a neustále změny prodražují i tu samotnou optimalizaci, to je taky čas navíc).
    Ohledně klientů, vše jsem jim podrobně dopředu vysvětlil, co si to vrchnost vymyslela a co z toho plyne. Někteří bez jediného slova přistoupili, někteří si povzdechli a souhlasili také a pak mám skupinu, která se odsouhlasení zuby nehty brání a přijde jim to moc. Paradoxně jsou to firmy, jejichž zisky se pohybují v šesti cifrách (jestli mi rozumíte) a neznamená to navýšení pro ně likvidaci. Ještě s nimi budu jednat, ale slevit ze svých nároků nechci a neslevím, ať jim to dělá nikdo jiný (pokud někoho takového najdou), pro mě jsou prostě ta rizika převažující než případný zisk. U těch drobných a opravdu malých jsem zatím nenavyšoval, pro ně, už by to bylo opravdu zatěžující, takže také probíhá solidarita v rámci možností (je tam dlouhodobá spolupráce, takže nebudu klienty házet přes palubu). Nejhorší je, že klienti těžko chápou, že nebýt vrchnosti, žádné zdražení by být nemuselo. Ale už jsem to tu i psal, účetním chybí zasloužené uznání a to nejen finanční, ale zejména morální.

• 25. 2. 2016 9:47

ive (neregistrovaný)

Pane Jiří, práce hodně přibylo, i když je jasné, že je to začátek a že si to trochu "sedne".. Zatím jsem to vyřešila paušálem 500,- za každé řádné KH a 100,- za následné (spíš jako trest za pozdě dodané doklady např. v PDP). Některým klientům, kde byly v KH 2-3 položky v detailu jsem 500,- neúčtovala. Zatím jsem nezvýšila cenu za položky. Uvažuji o zvýšení ceny za mzdy (teď 150,-/zam./měsíc), přibylo exekucí a insolvencí.

• 25. 2. 2016 10:25

Milan 68 (neregistrovaný)

B19
    Úplně souhlasím a těm opravdu malinkatým jsem cenu také nechal.
    Bohužel jsem s navýšením vyčkával, až bude KH pro jednotlivé firmy
    hotové a zjistil tak časovou náročnost, pracnost a spojenou zodpovědnost. Nejvíce času, kromě několikanásobné kontroly KH,
    mě asi zabralo předělání postupů/metodiky. A ať si AB říká co chce, ale ono to není a nebude nikdy stejné jako dříve. Z mého pohledu přibylo nejenom klientům, ale i účetním více papírů. Např. veliký hotel kde jsou na recepci a v restauraci platby kartou nebo hotovostí, část se fakturuje,část ne. Něco je pro spotřebitele něco je pro IČAře, do toho pár nájmů v objektu a krácený odpočet na vstupu. Ve finále to vypadá tak, že se musel kompletně rozkopat a předělat systém a i když mám u tohoto klienta hotovo, jistotu mám tak na 99% že je vše OK a hlavně tak trochu nervy v kýblu.
    Nikdy jsem nikomu nic špatného nepřál, ale v tomto případě učiním vyjímku. Ať si ten přivandrovalec k tomu sedne a ochutná si svojí polívčičku, myslím, že by u toho chcípnul. Cloumají mnou emoce, takže končím a díky za názory.

• 25. 2. 2016 10:38

mirka..p (neregistrovaný)

Pánové,

mám klienta, u kterého vystavujeme platební kalendáře. Už jsem to tu psala, ale nastavení nějakého systému, tak jak to umožňuje účetní SW a zároveň aby to odpovídalo ZDPH a padalo to do správných řádků KH byla docela fuška. A stejně očekávám výzvy od |CML, protože mám vážné pochybnosti, že všichni zákazníci budou dávat do KH platební kalendáře ve správném období a do správných řádků.....
    bych se na to nejradši vybodla...toto jsou přesně ty okamžiky, kdy si říkám, že si koupím v Beskydech chalupu na kopci, stádečko ovcí a místo stresu budu čumět do zeleně ....

• 25. 2. 2016 14:18

Jiří// (neregistrovaný)

Mirko, Mirko,
    je to pěkné čumět do zeleně, ale věřte, jenom 2 měsíce, potom se zdáte nepotřebná, budu ta čísla ťukat, co mozek a zdraví dovolí, já jsem u té klávesnice šťastný. Vždy vzpomínám na svého tchána, učil mě účtovat a jeho slova mám jako motto - banka dala, průběžné položky mají dáti-to mě vždy nakopne a jedu dál, i vy budete.
    Jiří

• 25. 2. 2016 14:39

LK (neregistrovaný)

Jo, jo, já jsem tedy zaměstnanec (ani to ohodnocení není adekvátní mé snaze, úsilí a času, který tomu věnuju), přesto mám svoji práci ráda a jak, pane Jiří, píšete, jsem u té klávesnice šťastná ... :-)

• 25. 2. 2016 10:40

mickeymouse (neregistrovaný)

Souhlasím, nechť se pan AB zúčastní kvalitních vzdělávacích programů na ÚP, aby se přeškolil na účetního. Pak by to měl dva roky dělat. Mu vůbec nedochází, že ekonomiku jako celek tímto důsledně zpomaluje. A prý že mu jde o kolotočáře.

Strčit mu do toho čumák, podvraťákovi.

• 25. 2. 2016 11:00

B19 (neregistrovaný)

Milane 68,

přesně, jak jsem i zde ve vlákně již zmínil, co klient to různá specifika, různé účetní případy, různý přístup, to se prostě nedá paušalizovat (ani unifikovat všechny metodiky) a dokáží to posoudit jen externisti, protože s tím mají zkušenost. Ke klientům se snažím o nejprofesionálnější přístup (často nad rámec účetních povinností), ale prostě to chci dělat pořádně, jak to cítím, že by taková služba měla vypadat. Taky dělám převážně 10-16h / Po-Ne a mám-li si spočítat svou hodinou sazbu po odečtení nákladů, nezbývá mi konstatovat nic jiného, než že jsem vůl (volům, myšleno zvířatům, se omlouvám :-) ). Protože, ten směšný "zisk" vůbec nevyvažuje rizika spojená s provozem této živnosti. Problém je i značně podhodnocená práce účetních na trhu, na kterou si klienti zvykli nebo se jí ohánějí, ale už vůbec neposuzují jiné, důležitější aspekty než je samotná cena. Sám se snažím o jistý posun směrem k důstojnějšímu "normálu", ale je to boj (+ další čas, který vám nikdo nezaplatí). Osobně zvažuji i ukončení (nebo restruktulizaci) činnosti, protože ta rizika převažují čím dál víc (a to ještě není všechno, práce bude jen přibývat, EET a pod.). Vyhodnotím na konci března. Jsem znechucen stejně jak Vy a nejen z toho, co se děje v účetní oblasti .

• 25. 2. 2016 12:29

vladík (neregistrovaný)

Naprosto s vámi souhlasím, dělám tuto práci už od roku 1992 a vždy mně velmi bavila. V poslední době mám ale pocity frustrace, nespokojenosti a nechuti k této práci. Klienty mám dloholeté, spokojené ( možná až moc, neb nevědí co vše za ně vlastně dělám ) já si nestěžuji ,pracuji dost samostatně, vše je hotovo včas bez problémů a stejně někteří na mé oznámení o zvýšení ceny ( po 10 letech poprvé ) nechtěli slyšet. Má výhoda je v tom, že jsem již v důchodu a můžu s tím praštit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).