Re: OT_formulace ze životopisu
vidíte, tím, že napsal něco, co nepíší ostatní, Vás tento životopis zaujal. Na školeních na ÚP zájemcům o práci říkají, že pokud chtějí uspět, musí se umět vychválit a napsat něco, co jiní nepíší, aby jeho CV (motivační dopis) personalistu na první pohled zauijal. Protože chodí desítky (někde možná stovky) CV, tak je nějak personalista rozdělit musí. A zaujmout, je jedním z hledisek, jak se dostat do uzšího výběru.....
Mirko, vaše poznámka mi přišla dobrá stejně jako mickymaus - ten (ta) mi dnes vykouzlil(a) úsměv na tváři :-)
děkuji vám všem a má pravdu kolegyně, která psala, že CV má zaujmout.
Když jsem před pár lety sháněla zaměstnání, posilněna alkoholem (nevím co mě to tenkrát napadlo :-o) jsem do motivačního dopisu napsala větu_ Nemám problém se dostavit na pohovor.
věřím, že jsem zaujala :-))) a na pohovor mě nepozvali, ani se nedivím, od té doby při posílání CV již nepožívám alkoholické nápoje a připravuji se více důkladněji :-)
No tak to je opravdu výjimka. Když například myju nádobí, tak se mě radši nikdo nic neptá, protože odpovídám kraviny, neb se soustředím na něco úplně jiného. Naštěstí to už žena pochopila a žádné zásadní věci (jako např.co uděláme s penězi nebo kam pojedeme na dovolenou či máš mě vůbec rád) se mě v takových chvílích soustředění neptá.
Ve skutečnosti jsem ovšem nemocný člověk trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, která se projevuje zejména tím, že dřez musí být čistý. Když není, jsem nerudný, sprostý a zvedá se mi tlak.
Že zdravím pana manžela, co zvládá multitasking. :)
Nedávno jsem viděla část Hyde-parku na ČT na téma mužský a ženský mozek s p. profesorem z jedné naší univerzity (jméno ani univerzitu si nevybavuji), ten k tomuto dodal, že asi 1/5 žen má funkci mozku jako muži a obráceně, 1/5 mužů má mozek "ženský" - co se týká multitaskingu, aby to někdo nepochopil nějak jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.