Re: KH - výzva. Už jste ji někdo dostal?
Oficiální verze bude mít k pravdě daleko. Pan Bureš si to pojistil - vstup pro novináře. A ty jak známo, má pod kontrolou. Tato verze nebude nikterak zajímavá, protože dopředu můžeme vědět, jaká bude.
1) Pracujeme na plné obrátky, makáme.
2) Zlodějské firmy nám to ztěžují, ale my je brzy potrestáme - buď sami ukončí činnost, anebo dostanou likvidační pokuty a budou tímto ukončeni.
3) KH funguje jak bylo zamýšleno.
4) Žádné zvýšené náklady jsme nezaznamenali, takže je to jen propaganda opozice.
Já jsem KH odevzdávala 19.2. a když jsem volala na FU 24.2., zda je vše v pořádku, tak mi paní řekla, že vidí, že to přišlo, ale správnost nepozná. Výsledek křížových kontrol bude znám za dlouho. Sama neví kdy..... takže tak.
Klasické zavedení novinek v ČR.
Pevné nervy všem účetním! :-)
Mi teda hne pořádně žlučí ta lživá rétorika MFCR a finanční správy: Prý žádné zvýšené náklady nejsou.
Pokud bych v práci přišel s projektem, který přidá práci všem ostatním, jenom mi ne, a ještě bych na poradách tvrdil, že nikomu žádná práce nepřibyla, tak by mě hned vyhodili...
- tedy kontrola r. 2016 /protože běží 3letá lhůta - takže lze uplatnit DPH 3 roky nazpět a to KH ještě nebylo
a různá lomítka atd.že by neměl být problém - uvidíme co ukáže praxe - pořád se říká, že s KH nepřibude práce - ale už bylo řečeno, že na FU přiberou cca 400 úředníků -
KH bez zvýšení pracnosti :-))
Srovnáváte nesrovnatelné.
Je rozdíl mezi soukromým sektorem a sektou, která si chodí pro plat na FS. Tím, že se přidá práce soukromému sektoru se získá mnoho míst pro FS. Čím více zaměstnanců a informací má FS, tím roste její důležitost. A důležitost jejich šéfů. Proto lžou, jak KH nezvýší pracnost v soukromém sektoru.
A to si FS připravuje půdu s tzv. samovyměřením. Tím se zvýší počet kontrolorů na FS a tím i kontrol v soukromém sektoru:
http://byznys.ihned.cz/c1-65183150-prebytecni-urednici-budou-hlidat-dane-min
ANO, dobře už bylo.
Hezký den!
Re: KH bez zvýšení pracnosti :-))
Jasně. Právě v tom je vidět obrovský rozdíl v přístupu. Jako podnikatel by byl okamžitě pan B. odejitý, pokud by si dovolil lhát na poradách. Takhle si to může dovolit, bez přímého ohrožení své pozice. A zároveň posílá do kytek celou ekonomiku, defraudant jeden.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.