Re: Doklad se starším datem-PÚ
To myslíte DPH... to ano, do evidence DPH zapíšu s datem 1.12.2015, ale jde mi o to, jestli mohu i do účetního deníku zapsat se stejným datem (01.12.2015), protože pokud zařadím do úč.deníku s datem 1.10., tak rozhodím celou číselnou řadu.
Děkuji.
Děkuji, nejde mi o evidenci DPH,jde mi o zaúčtování v deníku. Tedy jestli mohu doklad na kterém je datum vystavení 1.10.2015
zaúčtovat na nákladový účet a účet 211 s datem 1.12. (mimo jiné shodný s uplatněním DPH na vstupu a knihou "daňových dokladů-resp. záznamní povinností) Možná se jen špatně používám ty správné výrazy, omlouvám se a děkuji za vaši trpělivost.
>>>>>>Prosím,
>>>>>>doklad o nákupu (pro nás náklad) datum vystavení
>>>>>>01.10.2015,
>>>>>>DPH uplatněno 01.12.2015, mohu zaúčtovat do deníku
>>>>>>také s datem 01.12.2015 ??
>>>>>>Začínám, děkuji. Jana.JJ
>>>>>
>>>>>zapíšete datum, kdy jste obdrželi
>>>
>>>Prostě datum, kdy jste doklad obdrželi. V roce 2015
>>>nikde neevidujete datum vystavení dodavatele.
>>>To budete evidovat až v 2016 pro KH (přesněji v roce
>>>2016 budete evidovat datum DUZP dodavatele pro KH a
>>>datum obdržení faktury pro DPH).
>>Děkuji, nejde mi o evidenci DPH,jde mi o zaúčtování v
>>deníku. Tedy jestli mohu doklad na kterém je datum
>>vystavení 1.10.2015
>>zaúčtovat na nákladový účet a účet 211 s datem 1.12.
>>(mimo jiné shodný s uplatněním DPH na vstupu a knihou
>>"daňových dokladů-resp. záznamní povinností) Možná se
>>jen špatně používám ty správné výrazy, omlouvám se a
>>děkuji za vaši trpělivost.
>
>A já Vám potřetí píši, že v deníku budete mít zapsán
>datum, kdy jste fakturu obdrželi. Nic víc v tom
>nehledejte a nic víc nemusíte řešit, pokud účtujete v roce
>2015 a jedná se o běžnou fakturu a ne režim přenesení
>
Ne, nejedná se ani o fakturu, ani o režim PDP, jde o nákup materiálu za hotové, na tvz. paragon - tedy účtuji jako nákup materiálu MD 501, 343 a D 211... jen jsme ho našli dodatečně v deskách po dvou měsících.... proto se ptám... nárok na uplatnění DPH na vstupu mám, tam uvedu onen datum 1.12., ale s datumem v deníku si nejsem jistá. Účetní program který používám vyžaduje zápis v evidenci "daňových" dokladů (01.12.), zápis v deníku (výdajové doklady,faktury,mzdy,banku,vnitřní účetní doklady...) a zápis v pokladní knize (výdaj a příjem v hotovosti) a já tápu nad datumem u zápisu v deníku a pokladně.. Po pravdě nejvíce by mi vyhovovala vaše varianta, tedy datum uplatnění DPH-
-"nalezení" dokladu.... ve všech zápisech, protože jinak to v případě potřeby nedohledám.... Proto můj dotaz... Děkuji...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.