Vlákno názorů k dotazu Nástup po neplaceném volnu do 4let věku od Kara - Re: nástup po neplaceném volnu do 4let v Trochu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 2. 2016 15:40

Kara (neregistrovaný)

Re: nástup po neplaceném volnu do 4let v
    Trochu jsem se v tom ztratila. To mluvíte stále o tomtéž zaměstnavateli, tzn. o zaměstnavateli, u kterého jste stále zaměstnaná? Nebo mluvíte o nějakém dalším novém potenciálním zaměstnavateli, u kterého jste byla na pohovoru?

• 29. 2. 2016 16:34

xJ (neregistrovaný)

Já jsem to pochopila tak, že se jedná o původního zaměstnavatele a tam podle mne není žádná jiná volba, než se začátkem dubna (následující pracovní den po skončení NV) dostavit do zaměstnání, které stále trvá. Tedy je ještě volba skončení PP ze strany zaměstnance a to buď se dohodnout na skončení nebo výpověď s výpovědní dobou.

• 29. 2. 2016 16:51

Kara (neregistrovaný)

téměř ani nepočítala. Jaké jsou moje možnosti?
    >>>Musím nastoupit, i když zatím nevím ani kam, jak
    >>>dlouho
    >>>před nástupem musí zaměstnavatel jasně sdělit, zda
    >>>vůbec
    >>>a za jakých podmínek se mohu/mám vrátit do
    >>>zaměstnání?
    >>>Je taková ignorance standardní nebo může být důvodem
    >>>k
    >>>odmítnutí z důvodu pozdních informací a mám event. na
    >>>něco nárok? Je možné získat odložení nástupu nebo
    >>>další neplacené volno např. do září? Neptám se, že
    >>>bych
    >>>měla něco lepšího, o druhou možnost (zřejmě časově
    >>>flexibilnější) jsem přišla díky tomu, že jsem
    >>>nevěděla, na
    >>>čem jsem... Děkuji mnohokrát za informaci.
    >>
    >
    >Já jsem to pochopila tak, že se jedná o původního
    >zaměstnavatele a tam podle mne není žádná jiná volba, než
    >se začátkem dubna (následující pracovní den po
    >skončení NV) dostavit do zaměstnání, které stále trvá. Tedy
    >je ještě volba skončení PP ze strany zaměstnance a to
    >buď se dohodnout na skončení nebo výpověď s výpovědní
    >dobou.

Také jsem to tak pochopila, ale pro jistotu to chci od tazatelky potvrdit. Protože pokud jde o toho stávajícího zaměstnavatele, tak ona má prostě po skončení neplaceného volna nastoupit, ať už pro ni práci budou mít nebo ne - to se uvidí - a podle toho se bude postupovat dál. Nevím, co konkrétního se chce o místě domluvit a o jakých pozdních informacích mluví, protože stále platí její pracovní smlouva, ve které má sjednaný nějaký druh práce - a tuto práci jí mají přidělovat. Nebo pro ni práci mít nebudou a pak to budou muset řešit - třeba výpovědí z důvodu nadbytečnosti a platit jí náhradu mzdy, nebo dohodou, nebo jí nabídnou jiný druh práce atd.

• 29. 2. 2016 17:49

katka2 (neregistrovaný)

Takže jen pro jistotu: zaměstnavatel vám vůbec nemusí (natož jasně)nic sdělovat, vy prostě musíte nastoupit. Ignorance je vcelku standardní a vy z ní nic nevytřískáte.

• 1. 3. 2016 1:14

Ingrid (neregistrovaný)

Rozhodně z toho nechci nic "vytřískat", jen bych předpokládala nějaké konkrétní informace (ráda bych věděla na čem jsem, není totiž jasné kam mám nastoupit - moje původní místo i odd. není, vše přeorganizované a byl mi sdělen termín od začátku měsíce kvůli školení, i když mi RD končí až v půlce měsíce). Myslela jsem, že se řeší či potvrzují tyto věci s předstihem, ne na poslední chvíli nebo pozdě. Myslela jsem, zda neexistují nějaká pravidla nebo termíny pro takovou komunikaci. Ale i tak Vám děkuji.

• 1. 3. 2016 1:01

Ingrid (neregistrovaný)

Je to stále stejný zaměstnavatel. Moje konkrétní místo zaniklo, není ani oddělení, kde jsem byla zařazena. Název pozice se změnil, údajně se přepodepisovali smlouvy s novým názvem pozice. To mně asi předloží, až přijdu. Asi tedy půjdu v den nástupu rovnou k personalistce.

• 1. 3. 2016 8:32

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

>>>>>dlouho
    >>>>>před nástupem musí zaměstnavatel jasně sdělit, zda
    >>>>>vůbec
    >>>>>a za jakých podmínek se mohu/mám vrátit do
    >>>>>zaměstnání?
    >>>>>Je taková ignorance standardní nebo může být důvodem
    >>>>>k
    >>>>>odmítnutí z důvodu pozdních informací a mám event. na
    >>>>>něco nárok? Je možné získat odložení nástupu nebo
    >>>>>další neplacené volno např. do září? Neptám se, že
    >>>>>bych
    >>>>>měla něco lepšího, o druhou možnost (zřejmě časově
    >>>>>flexibilnější) jsem přišla díky tomu, že jsem
    >>>>>nevěděla, na
    >>>>>čem jsem... Děkuji mnohokrát za informaci.
    >>>>
    >>>

>Je to stále stejný zaměstnavatel. Moje konkrétní místo
    >zaniklo, není ani oddělení, kde jsem byla zařazena.
    >Název pozice se změnil, údajně se přepodepisovali
    >smlouvy s novým názvem pozice. To mně asi předloží, až
    >přijdu. Asi tedy půjdu v den nástupu rovnou k
    >personalistce.

Jak to mají jiné maminky
    http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1366958

• 1. 3. 2016 11:26

Kara (neregistrovaný)

Novou smlouvu Vám nemůžou dát, můžou Vám předložit dodatek ke smlouvě, třeba s tím novým druhem práce. A buď s ním budete souhlasit anebo ne - a v tom případě, pokud byla provedena organizační změna a tato pozice zrušena, Vám dají výpověď pro nadbytečnost nebo se s Vámi budou chtít na ukončení dohodnout.

• 1. 3. 2016 12:05

Ingrid (neregistrovaný)

Děkuji. A pokud by se jednalo "pouze" o dodatek - změnu názvu pozice - nevím, proč se provádí, může za tím být něco schovaného?

• 1. 3. 2016 13:07

Kara (neregistrovaný)

Nerozumím - jak to myslíte - "pouze" dodatek? A "schovaného" je v něm to, co je v něm napsáno. Dodatek se to nazývá proto, že Vy máte nějakou pracovní smlouvu, v něco sjednáno a to stále platí, dokud se obě strany, tj. Vy a zaměstnavatel, nedohodnete na něčem jiném. V takovém případě se sepíše k té smlouvě dodatek a v něm se smluví ty věci, které oproti smlouvě mají být jiné. Tzn. např. druh práce, úvazek, místo výkonu práce apod. A pokud s tím obě strany souhlasí, tak tento dodatek podepíší a už neplatí to, co bylo sjednáno ve smlouvě (např. úvazek, druh práce, místo výkonu práce...), ale platí to, co je v tom dodatku. Ale v dodatku nemůže být nové datum nástupu do práce, protože v tomto stále platí ta pracovní smlouva - Vy jste kdysi nastoupila, stále jste zaměstnancem, tak nemůžete teď nastoupit nově.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).