Re: OT - Budou vůbec výzvy v 1.pol. 2016
Tak dle článku je to vyjádření tiskové mluvčí FS. Pokud zcela pomineme jaká je KH zbytná byrokratická blbost, a vezmeme v úvahu sdělení paní mluvčí, pak se nabízí logická otázka, proč takovou monstrakci, jakou KH bezesporu je, spouštěli geniální plánovači 1.1. a ne třeba 1.7. nebo 1.9., kdy už i "berušky" mají víc klidu. Nevím, jak vám, ale mě na tom něco smrdí. Celé mi to přijde, že my (účetní) se jako kjeténi ničíme a nakonec ta data jaksi jakoby leží ladem, nikdo s nimi nic nedělá a my nemáme žádnou zpětnou vazbu, takže ani nevíme, jestli to jako máme dobře nebo ne. Myslím, že ve skutečnosti mají financové větší vrásky, desetitisíce nepodání a tápání (nechápu, co je na tom tak složitého), jak ověřit, zda to opravdu podali všichni co měli (viděl bych to zejména na časový problém), do té doby budou, podle mě, s párováním vyčkávat, protože jinak to může plivat hodně výzev, které by museli osobně ověřovat (protože vám ani neřeknou, že protistrana KH nepodala) a to je velmi zahltí ba přímo paralyzuje. Nehledě na to, že by museli ze zákona sázet pokuty a to se najednou jakoby shůry nechce nebo jako nemá, ale přitom sankce musí být, jinak to nikdo nebude brát vážně. Je to studnice absurdit. No, však pravda jednou vyjde na povrch.
Ale to přesně byl záměr. Uvést "strašáka" KH, aby byli všichni podnikatelé neustále v pozoru před vrchností a třásli se. Aby si nikdo nedovolil ani špitnout. To jsou STB manýry, my přece dobře víme, odkud vítr vane. KH je takové bububu. Akorát že na skutečné zločiny (teda pokud máme vyhýbání se daním za zločin, jako že to není tak černobílé, jak se to podává) to nemá nijaký vliv, protože zločinci mají pro strach nahnáno.
xxxxxxx
je to jasné, když se podnikatelů AB nezbaví "normální" cestou, tak je umlátí lejstry :-)
Mně se teď hrozně líbí, že se musí registrovat na FÚ účet u OSVČ, pokud má přeplatek na dani z příjmů - jedná se o neplátce DPH, každoročně jsme uvedli jakýkoliv účet, který si OSVČ řekl a bylo v pohodě, teď vyplňuji Oznámení o změně registračních údajů, aby se OSVČ ty tři stovky vrátily - upřednostňujeme pokud možno bezhotovostně, složenkou by to bylo v pořádku..A vysvětlení na FÚ - Prý si občas účetní, manželé atd. napsali na vratku přeplatku svůj účet a chudáka poplatníka tak o přeplatek okradli, takže FÚ, potažmo pan AB, nám vlastně pomáhá a chrání nás :-)
Pohled z druhé strany - včera jsem opět navštívil můj oblíbený FÚ kde už od prosince probíhá hloubková kontrola DzPPO,DzPFO a DPH mých dvou klientů. Na otázku jestli jsou pracovnice již proškoleny vzhledem ke KH, mi bylo řečeno že ano-minulý týden,
problém je v tom, že pokud nebude stíhat jeden FÚ, tak problémové klienty přihrají na jiný FÚ.Moc dobře si to nedokážu představit, protože teď už nestíhají ani tu "řádnou" kontrolu daní natož pak nějaké šetření v KH. Něco je fakt špatně, za mě - mám tři týdny skluz, KH asi v pohodě, ale nejsou hotové uzávěrky a přiznání, které už byly loni dávno hotové. A stěmi výzvami - byla by to těžká podpásovka kdyby se ozvali - a oni můžou - až po těch třech letech. KH je k ničemu - FÚ to v ničem nepomůže - také včera - doložit nadměr u klienta - nákup vozu. Doložil jsem fakturu, doklad o zaplacení, velký TP. Úřednice poděkovala, ale že prý nadřizená chce prohlášení v čem firma podniká, proč má sníženou sazbu na vstupu, na výstupu - nákup a prodej pelet. No prostě katastrofa, půl dne v háji kvůli sto tisícům. A nejlepší bylo když jsem se jí zeptal k čemu že to KH vlastně je, když to zjišťují jak za krále klacka - odpověď - no to víte..... A před klienty nabušených informacemi z ČT od toho blba, pak účetní vypadá jak pitomec co pořád něco chce, stěžuje si, zdražuje a nestíhá. Takže můj názor je, že KH pomůže panu ministrovi a jeho kumpánům a doufám, že se to brzo provalí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.