Vlákno názorů k dotazu Kontrolní hlášení a vratné obaly od Brabec František - Re: Kontrolní hlášení a vratné obaly Pokud se Váš...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 3. 2016 6:05

Brabec František (neregistrovaný)

Re: Kontrolní hlášení a vratné obaly
    Pokud se Váš program řídí konečnou částkou, je to v souladu s pokyny ke KH, které v tuto chvíli jediné určují "správný" obsah KH. Plzeňský Prazdroj zastává logický názor, který je však v rozporu s pokyny - čímž nijak nenaznačuju, že by autor těch pokynů postupoval nelogicky, v rozporu se smyslem KH, nebo snad, já nevím, úplně debilně, pokud umožnil, aby jakékoli i nesouvisející plnění uvedené na dokladu ovlivnilo obsah KH?
    No co, Prazdroj nahlásí, Vy nenahlásíte, nebo opačně - totéž se bude týkat pár tisíc hospod a obchodů, tak ať si to CML přebere.

• 2. 3. 2016 7:25

Janička322 (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, na tom jsme se shodli i s účetním ze sodovkáren. Musela bych tedy tyto FA dávat do KH tzv. ručně, ale to odporuje vyjádření FS že s KH není žádná práce navíc.... Ještě se tedy zeptám, jiné programy to umožňují? Já mám MRP.

• 2. 3. 2016 15:11

Brabec František (neregistrovaný)

Odpověď Plzeňského Prazdroje: "Vratné obaly nejsou předmětem daně a
    proto se do celkové hodnoty na dokladu nezapočítávají.

>>Pokud se Váš program řídí konečnou částkou, je to v
    >>souladu s pokyny ke KH, které v tuto chvíli jediné
    >>určují "správný" obsah KH. Plzeňský Prazdroj zastává
    >>logický názor, který je však v rozporu s pokyny - čímž
    >>nijak
    >>nenaznačuju, že by autor těch pokynů postupoval
    >>nelogicky, v rozporu se smyslem KH, nebo snad, já
    >>nevím,
    >>úplně debilně, pokud umožnil, aby jakékoli i
    >>nesouvisející plnění uvedené na dokladu ovlivnilo
    >>obsah KH?
    >>No co, Prazdroj nahlásí, Vy nenahlásíte, nebo opačně
    >>-
    >>totéž se bude týkat pár tisíc hospod a obchodů, tak
    >>ať
    >>si to CML přebere.
    >Děkuji za odpověď, na tom jsme se shodli i s účetním
    >ze sodovkáren. Musela bych tedy tyto FA dávat do KH
    >tzv. ručně, ale to odporuje vyjádření FS že s KH není
    >žádná práce navíc.... Ještě se tedy zeptám, jiné programy
    >to umožňují? Já mám MRP.
    To opakuji pořád a nejen já, za FS mluví lidé, kteří nikdy neúčtovali a vždy jenom roboticky manažerovali (=přijali úkol a zadali ho někomu jinému).
    Už jen nutnost vkládat a kontrolovat data je práce navíc - u hotovostních operací jsem nikdy číslo dokladu neopisoval, když klienti potřebovali něco dohledat, hledal jsem podle datumu (loni v létě), částky (asi 9000), dodavatele (tak jako VPS-něco ...)
    Na programy nejsem zrovna expert, sám používám staré DOSovské kvůli rychlosti - jeden KH nedělá vůbec a druhý to má bohužel taky špatně nastavené, tj. řidí se sumou operací s DPH a s obaly apod. nepočítá. Takže vyexportuji XML a upravuji přes EPO - a to je řešení.
    Ale jestli jsem Vás dobře pochopil, Váš program to dělá správně (podle celkové sumy i za obaly), Prazdroj to dělá špatně. Pivo 8000 s DPH+sudy za 5000 do KH patří, naopak pivo za 12000 minus vrácené sudy 4000 tam nepatří.

• 2. 3. 2016 17:42

Janička322 (neregistrovaný)

Jenže já jsem "malinká FO" proti kolosu Prazdroj, který má tým odborníků, právníků, daňových poradců....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).