Re: Potvrzení příjmů k soudu - výživné
Asi to tak dopadne, protože mi např. přijde ještě divné, že nechtějí doložit žádné náklady na bydlení, pouze příjmy nás obou... Pracuji jako účetní a když jsem vydávala potvrzení příjmů k výpočtu výživného, tak si chlapi nosili formuláře od soudu anebo to soud rovnou poslal na firmu. To už je ale několik let co jsem to vypisovala naposled a od té doby se mohlo něco změnit.
Dobrý den,
můžu se přidat k tématu?
Co vše musí veřejně /soudu poskytovat partnerka rozvedeného přítele. Zatím spolu hledáme byt a přítel bude řešit rozvod s manželkou/2děti ? Podnájem je lépe napsat na mě v případě opaku, co opět soudu musíme dokladat... Děkuji Jana
Pro Petru: napište pouze na hlavičkvém papíře potvrzení, že vaše průměrná čistá mzda v nějakém období je ...Kč. To by soudu mělo stačit, on nepotřebujete vědět, kolik platíte SP, ZP...
Pro jc: každý soud chce něco jiného. Někteří soudci si vymyslí, jaké všechny papíry potřebují a pak na ně ani nekouknou, prostě jim stačí, že je mají, že jste je přinesl.
shrnutí jinak: nejdůležitější jsou příjmy, výdaje některého soudce zajímají, některého ne. Uvedu vám příklad: před lety studující dospělá dcera žádala o zvýšení alimentů od svého otce. U soudu jsme zjistili, že je vlastně strašný chudák podnikatel, který platí měsíčně za elektřinu asi 16 tis, 10 tis leasing na auto, a zvýšení alimentů na 2500 Kč měsíčně pro 23 leté dítě něj bude téměř likvidační. :-) Samozřejmě, že k jeho výdajům soudkyně nepřihlédla, naštěstí.
U nás chtějí příjem přítele, můj příjem, rodné listy mých dětí (žádné nemám), výpis z katastru nemovitostí, potvrzení o invalidním důchodu (nemáme), povrzení o sociálních dávkách (nebereme). Náklady vědět nechtějí, to je nezajímá. Co jsem si našla na internetu, tak soud údajně vezme příjem přítele, můj příjem, sečte to a posoudí životní úroveň. Totéž vezme od jeho bývalé manželky, posoudí životní úroveň, a z rozdílu stanoví alimenty. Dítě má totiž nárok na stejnou úroveň jako rodiče. My máme vyšší životní úroveň než exmanželka, takže příteli alimenty určitě zvednou. Od rozvodu před 6 lety platí na 9letou dceru 3500 Kč měsíčně. Jak ale píše RenataH - co soudce, to jiný postup.
můžu ted trošku konkrétně s bydlením/podnájem.. určitá možnost by přechodně byla v domě u známé tzv.na černo/bokem peníze bez podávání přiznání,samostatný byt 2+kk... přítel nahlášen trvalé u svých rodičů já také u svých rodičů... vždy se reálně řeší, kde bydlí oba rozvádějící /přítelova manželka zůstává v domě s jejími rodiči/, čím přítel dokládá ,že bydlí tam a tam a s kým bydlí ? děkuji,jste zlaté..není nad postřehy z praxe... Jana
To bych taky ráda věděla, já např. u přítele trvalý pobyt nemám a máme i oddělené peníze... Rodiče toho, kdo má alimenty platit, se jako společně žijící neposuzují, i když spolu bydlí. Aspoň u nás to tak teda je. Myslím si, že prarodiče k vnukům žádnou vyživovací povinnost nemají - pokud tedy oba rodiče žijí - a proto se jejich příjem nezahrnuje.
no to je otázka..bere se příjem společné domácnosti, kde skutečně daný rodič/otec bydlí nebo kde má trvalé bydliště / partnerovy příjmy a jeho rodičů/ ? to stejné budoucí exmanželky ,ona taky bydlí v domě ,který byl manželů a žije tam se svými rodiči tudiž mají 3 příjmy ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.