Re: Účetní závěrka na soud přes DS
Doporučuji ještě k prostudování Zápis z jednání Koordinačního výboru s Komorou daňových poradců ČR konaného dne 16. 12. 2015
Možná změníte názor
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-prispevky-kv-kdp/Zapis_KV-KDP_2015-12-16.pdf
Paní Tečko, děkuji, ale z toho jsem ještě míň moudrá :/ Na strákách soudu píšou přímo o konverzi do PFD a zaslat "jen tak" a že z DS dokonce nemusí být jednolitvé stránky ani podepsány.
Ale tento Koordinační výbor mi zamotal hlavu ještě více a nevím už vůbec, jak správně vloižt :(
Jeden z jednatelů této společnosti je bojovníkem proti svévoli orgánů státní správy
Po poslechu jeho přednášky Daně elektronicky!, zveřejněné na youtube.com , už pro mně např. povídání finanční správy, zveřejněné bez ladu a skladu na Internetu, nemá tu patřičnou "váhu"
Přeji hezký víkend
Nedělám to správně, neb já dávám elektonický podpis při samotném odeslání na soud, na podání jako takové, tedy jednotlivé části závěrky jsou bez podpisu. Ať žije blázinec. Plně s Vámi souhlasím, datovky, elektronický podpis no prostě blázinec.
Máte vlastně pravdu, po zhlédnutí firmy, co sem dávala paní Tečka ano, každý dokument má svůj elektronický podpis. Nejraději bych odeslala jen soubory převedené do PDF a vůbec se o to dál nestarala, ale mám strach z pokuty z FÚ, jednatel nevkládal závěrky od roku 2006 a firma má jít do likvidace, tak se to musí udělat vše zpětně, ale aby tam nehrozila pokuta za špatné vedení účetnictví 3 % u aktiv :(
opatřím elektronickým
>>>>>>>podpisem https://or.justice.cz/ias/ui/podani
>>>>>>
>>>>>>Vy to děláte správně, ale my evidentně ne. V tom
>>>>>>případě nějak postárádám smysl datových schránek, to
>>>>>>aby
>>>>>>měl člověk 10 "elektronických udělátek"!!! :(
>>>>>Nedělám to správně, neb já dávám elektonický podpis
>>>>>při samotném odeslání na soud, na podání jako takové,
>>>>>tedy jednotlivé části závěrky jsou bez podpisu. Ať
>>>>>žije
>>>>>blázinec. Plně s Vámi souhlasím, datovky,
>>>>>elektronický
>>>>>podpis no prostě blázinec.
>>>>
>>>>Máte vlastně pravdu, po zhlédnutí firmy, co sem
>>>>dávala
>>>>paní Tečka ano, každý dokument má svůj elektronický
>>>>podpis. Nejraději bych odeslala jen soubory převedené
>>>>do
>>>>PDF a vůbec se o to dál nestarala, ale mám strach z
>>>>pokuty z FÚ, jednatel nevkládal závěrky od roku 2006
>>>>a
>>>>firma má jít do likvidace, tak se to musí udělat vše
>>>>zpětně, ale aby tam nehrozila pokuta za špatné vedení
>>>>účetnictví 3 % u aktiv :(
>>>
>>>Pokud chcete podávat v PDF - tak vytisknout, nechat
>>>podepsat, naskenovat, převést do jednoho souboru PDF
>>>a
>>>poslat.
>>>Je to opruz, ale jde to. Mě to nepodepsané nevzali.
>>
>>Takže se mám vrátit k mému původnímu záměru? :D
>>Děkuji
>>mnohokrát, doufám, že mě nás za to nebude nikdo
>>pokutovat. Pánovi je 70 let a 10 let se na té firmě
>>nic
>>nedělo, ale bohužel bez tohoto kroku mu firmu
>>nezlikvidují.
>
>Rukou podepsané a naskenované jsem to poslala z běžné
>e-mailové adresy jako externí účetní.
Bude to odesílat pan jednatel přes DS, ale výsledek bude předpokládám stejný.
Jinak mě tedy baví, že na justici.cz je postup jen poslat PDF přes DS, takže tam vlastně radí nezákonný postoup :/
Přece byste nechtěli po pracovnících nějakého úřadu, aby sledovali stanoviska jiného ministerstva, nebo snad dokonce Zápisy z jednání Koordinačního výboru s Komorou daňových poradců ČR
..........
Co se ukládání účetních závěrek do OR týká, tak po 16. 12. 2015 bychom měli být všichni velice obezřetní
Sama jsem pomoc se zakládáním účetních závěrek vypustila v současné době ze svých poskytovaných služeb a doporučila jsem klientům, aby se obrátili na právníky či jiné právně zdatné osoby.
Nechci, aby jednou na mně dopadla sankce (a to může být i sankce 500.000 Kč, pokud nakonec projde návrh zákona o některých přestupcích ST 554) v rámci odpovědnosti NOZ § 5 a § 2950
..........
Jsem ze severu a posílal jsem naposledy na KS tuším v prosinci.
Zasláno normálně mailem na jejich podatelnu - přišla potvrzující odpověď a za tři dny to tam bylo. Nepoužil jsem ani DS ani el.podpis. Telefonicky ověřeno s jednou příjemnou paní a vše ok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.