Re: OT-KH CML se probudil
>>>Nevím, zda někoho z vás už kontaktoval FÚ ohledně KH.
>>>Nám volala paní z našeho FÚ, nahlásila DIČ a částku,
>>>která se zřejmě nespárovala a chce vysvětlit. U
>>>jednoho
>>>DIČ nahlásila dvojnásobek částky, než kterou jsme
>>>uvedli do KH. U ČEZ z několika faktur jsme zjistili,
>>>že
>>>jde o součet 2 faktur.
>>
>>Z doslechu vím, že CML se probudil a berušky
>>telefonují a chtějí vysvětlení.
>>
>>O výzvách podle zákona jsem zatím neslyšel.
>>
>>Hezký den!
>jenže to plive jen DIČ a částku, žádné evidenční číslo
>dokladu
>a nechápu, jak může vyplivnout dvojnásobek DPH, než
>které jsme nárokovali
Já to také nechápu, ale o to tu nejde.
Pokud to máte dobře, tak berušce odpovězte, že máte v KH jiné údaje. Asi bych jí i poslal KH, ať si počte. Pokud ji CML hlásá, že nárokujete dvojnásobek, tak beruška musí konat.
Beruška to jistě správně zpracuje.
Pamatujte, že podle pana GŘ, kdo vystupuje proti bezchybnému KH stojí za úniky na DPH ve výši 80 miliard a pošle na něho kontrolu.
Hezký den!
>>>>>Nevím, zda někoho z vás už kontaktoval FÚ ohledně KH.
>>>>>Nám volala paní z našeho FÚ, nahlásila DIČ a částku,
>>>>>která se zřejmě nespárovala a chce vysvětlit. U
>>>>>jednoho
>>>>>DIČ nahlásila dvojnásobek částky, než kterou jsme
>>>>>uvedli do KH. U ČEZ z několika faktur jsme zjistili,
>>>>>že
>>>>>jde o součet 2 faktur.
>>>>
>>>>Z doslechu vím, že CML se probudil a berušky
>>>>telefonují a chtějí vysvětlení.
>>>>
>>>>O výzvách podle zákona jsem zatím neslyšel.
>>>>
>>>>Hezký den!
>>
>>>jenže to plive jen DIČ a částku, žádné evidenční
>>>číslo
>>>dokladu
>>>a nechápu, jak může vyplivnout dvojnásobek DPH, než
>>>které jsme nárokovali
>>
>>Já to také nechápu, ale o to tu nejde.
>>
>>Pokud to máte dobře, tak berušce odpovězte, že máte v
>>KH jiné údaje. Asi bych jí i poslal KH, ať si počte.
>>Pokud ji CML hlásá, že nárokujete dvojnásobek, tak
>>beruška musí konat.
>>
>>Beruška to jistě správně zpracuje.
>>
>>Pamatujte, že podle pana GŘ, kdo vystupuje proti
>>bezchybnému KH stojí za úniky na DPH ve výši 80
>>miliard a
>>pošle na něho kontrolu.
>>
>>Hezký den!
>A jsme u toho, jak bude subjekt prokazovat, že to v
>xml tak bylo?
>Formát xml, se kterým je možno dělat cokoliv a nikdo
>nezaručí, že to, co jsem poslala je totéž, co přišlo.
>
Alen,
jediným důkazem asi bude odeslaný soubor zfo.
Arogance státní moci exponenciálně roste.
Hezký den!
Při práci s velkými databázemi se občas stává, že se data znásobí nebo i zmizí a to obvykle, když se na server, který je k tomuto používán nahlásí více uživatelů s různými požadavky na různá zpracování a server prostě tzv. škytne. Nebo stačí jen malý výkyv v napětí. Docela je mi berušek i nás, kdo podáváme KH líto, protože tento jev se u nás objevuje při párování denních karetních transakcí ze 150 prodejen poměrně často.
Stáňo,
a co je 150 prodejen proti 245 000 plátcům DPH. :-))
Bohužel SW na KH neproběhl zátěžovými testy a vše je řízeno ideou, že všici kradnů.
Nezbývá než vydržať.
Doufám, že se nastaví model odpouštění pokut jako u dotačního podvodu na Čapí hnízdo, kdy bylo odpuštěno 99% výše pokuty. :-))
Hezký den!
Souhlas, berušky volají klientům a žádají scany dokladů třeba i 70 faktur, a dokonce i doklad o zaplacení, aby prověření bylo úplné, tak kde jsou ty výzvy do DS a mailů, ten zákon si udělali pro sebe a teď ho ani neumí použít, zlatý Kocourkov, to už je na bojkot, nebo jen zkoušejí, co si dáme líbit?
>>>>>Při práci s velkými databázemi se občas stává, že se
>>>>>data znásobí nebo i zmizí a to obvykle, když se na
>>>>>server, který je k tomuto používán nahlásí více
>>>>>uživatelů
>>>>>s různými požadavky na různá zpracování a server
>>>>>prostě tzv. škytne. Nebo stačí jen malý výkyv v
>>>>>napětí.
>>>>>Docela je mi berušek i nás, kdo podáváme KH líto,
>>>>>protože
>>>>>tento jev se u nás objevuje při párování denních
>>>>>karetních transakcí ze 150 prodejen poměrně často.
>>>>
>>>>Stáňo,
>>>>
>>>>a co je 150 prodejen proti 245 000 plátcům DPH. :-))
>>
>>>Naivko :o) čapí hnízdo stavěl prorok a vizionář,
>>>kdežto my jsme tí čo kradnú
>>Jak to tady čtu, tak to už je "ohne sranda"
>Souhlas, berušky volají klientům a žádají scany
>dokladů třeba i 70 faktur, a dokonce i doklad o zaplacení,
>aby prověření bylo úplné, tak kde jsou ty výzvy do DS a
>mailů, ten zákon si udělali pro sebe a teď ho ani
>neumí použít, zlatý Kocourkov, to už je na bojkot, nebo
>jen zkoušejí, co si dáme líbit?
Já se domnívám, že kdo má ruce a nohy na FS tak "prověřuje" neúmyslné administrativní omyly nebo "škytnutí" CML.
Tím se vytvořil prostor pro sofistikované podvody, které ale už nemá kdo prověřovat.
Třeba je to hlavní důvod KH.
Hezký den!
Na bojkot je to od počátku, kdy ten, co si nechal od EU postavit čapí hnízdo a tvrdí že všetci kradnů, dostal od spousty zblbnutých voličů ANO a chytl se ve vládě financí. Pro občany jen rozdal pár koblih, aby se dobře uchytil. Jinak pro lidi nehne prstem. Proč by to taky dělal, když všetci už mají aj nakradeno, že?
Bych je poslal do (_!_) , ať zvednou tu svou a přijdou se na ty FA podívat, kdo by se s tím měl skenovat. Ale hlavně ať dodržují paskvilní zákon a vyzývají podle něj. Nějakej telefon, byť myšlen v dobré víře, není nijak prokazatelný. K bojkotu jsem tady již vyzýval, ale je třeba opravdu hromadně, poslat už ty fašistický zmrdy k šípku.
To máte těžký, tyhle vykopete, přijdou jiný a budou ještě horší, páč ty nový ještě nemaj nakradýno.
Jinak souhlas, na všechny telefony s požadavkem "doložení" čehokoliv odpovídat "jestli máte pocit, že něco nemám správně, dejte mi to písemně". 90% děsně urgentních požadavků zapadne, protože kvákat do telefonu umí každá, ale zplodit písmo a ještě k tomu s §, to většina nedá.
B19,
nejsem žádný revolucionář a tak bych zvolil pasivní rezistenci.
Jednu fakturu bych naskenoval. Dá mi to méně práce než další písemná a osobní komunikace s tetkou. Ušetří to také mou nervovou soustavu.
Na telefonát o 70 scanů bych slušně odpověděl ať postupují zákonnými prostředky a pošlou písemnou výzvu či zahájí POP. To je musí zahltit.
Asi těch nespárovaných záležitostí je tolik, že to podle zákona nemůžou stihnout.
A termín 25.3. se rychle blíží.
To je tak, když někdo sice umí čerpat dotace, ale o daních a právu obecně nemá ani ponětí. Proto ignoruje, že si nechal schválit zákon od půlmozků, který určuje, jak má v případě nesrovnalostí postupovat.
Připomíná mi to situaci, kdy se zavedl neověřený systém vyplácení sociálních dávek a příslušné pracovnice vyplácely každému, kdo si řekl, protože systém nefungoval. No, dějiny se opakují.
ANO, bude hůř. Zákony se již chystají.
Hezký den!
Pavle ,bylo přeci proklamováno, že ubude kontrol (těch poctivých) a podnikatelé nebudou obtěžováni nepřiměřenými požadavky.
Asi někdo tu analýzu "pěkně nedomyslel", chtěla jsem říci zvoral.
Samozřejmě to nikdo nepřizná.
Opět se budou vyzývat bezvýznamné chyby a "kolotočáři" budou mít volné pole působnosti.
Pavle,
ani já bych se neřadil mezi revolucionáře, a z duchovního hlediska je mi jasné, že jakmile člověk proti něčemu bojuje, prohrál, protože tomu věnuje pozornost a tím to posiluje. Proto jsem přesvědčen, že ta správná cesta je, začít tyhle svinstva bojkotovat. Systém stojí a padá na těch, kdo jej fakticky dělají, na nás, obyčejných lidech. A jsem přesvědčen, že pravidla si mají určovat lidé ve společnosti a ne nějakej arogantní deprivant (nejen AB, máme jich tu žel bohu více). Je toho čím dál víc a ve mě už to prostě vře, až trochu vydechnu, zase na sobě zapracuju a trochu se zklidním, ale nevím, proč jen pro nás mají platit pravidla, termíny, samozvaná nařízení, sankce a pro někoho ne. Asi každý z nás má touhu pomoci, i té tetce na úřadě, která je (většinou) v samotném důsledku také oběť systému, ale co je moc, je příliš. Se zahlcením souhlas a také si myslím, že tohle je jedna z cest ten systém nenásilně umořit. My to máme ve své moci, oni ne, jen si to myslí a většina z nás tomu uvěřila. Přitom stačí jen změna přístupu (myšlení). Tenhle systém (myslím obecně) odpočítává čas ke svému konci, brání se zuby nehty a je čím dál absurdnější, prostě chaos, který skončí buď totální destrukcí (stalo se již mnohokrát) nebo zrodem něčeho nového lepšího. Pořád ještě věřím v tu druhou variantu a budu se pro ni snažit udělat, co bude v mých silách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.