Re: Roční zúčtování?provést či ne?
psala jste, že neplatil žádnou daň, tak jsem myslela,že údaje čerpáte z potvrzení o příjmech¨a byla mu sražena zálohová daň
V případě, že mu byla sražena srážková daň, tak neuvádíte do RZD.
V případě, že u DPP byla sražena zálohová daň, uvádíte do RZD.
dodala pouze dohodu o provedení práce, kde má uvedeno mzdu za hod. a na základě toho předpokládám,že za těch málo dnů nemohla vydělat více jak 10tisíc, ( pokud podepsala prohlášení). tutiž neplatila žádnou dan.
ale podloženo to nemám, tak proto se ptám co mám ještě po zaměstnanci požadadovat k doložení?
Pokud podepsala prohlášení, tak musíte chtít potvrzení o zdanitelných příjmech, protože to musíte zahrnout do RZD. Ovšem to potvrzení musí mít datum do 15.2.2016. Jinak má paní smůlu, nedodala potřebné doklady včas.
Jestli prohlášení nepodepsala, byla to daň srážková a ta se vás netýká. Je na ní, jestli si podá DP nebo ne.
Děkuji. ted jsem obdržela - potvrzení o příjmech, kde je uvedeno , že bylo sraženo srážkou podle zvláštní sazby daně z příjmu.
tutiž nebudu započítávat do ročního zůčtovánía a mohu ho provést pouze z příjmů u naší firmy, ano?
děkuji děkuji
Dobrý den, můžu se vložit do diskuse ? tak pokud bych měla zaměstnance, který měl současně i jinde DPP a měl srážkovou dan, tak mu můžu udělat vyúčtování jako zaměstnanci, jen tuto DPP nebudu zahrnovat do vyúčování. Nebo je možnost, že si sám podá dan. přiznání. ale varianta, že bych zúčtovala za něj já vč. DPP a srážkové daně, nelze, ze ?
Reším, že ted máme zaměstnance a zároven u nás podepsal DPP, kde bude mít už tedy srážkovou dan ? Prohlášení se vztahuje pouze k pracovní smlouvě, pokud má dva pprac. poměry k zaměstnavateli ?
>>>dodala pouze dohodu o provedení práce, kde má uvedeno
>>>mzdu za hod. a na základě toho předpokládám,že za
>>>těch
>>>málo dnů nemohla vydělat více jak 10tisíc, ( pokud
>>>podepsala prohlášení). tutiž neplatila žádnou dan.
>>>
>>>ale podloženo to nemám, tak proto se ptám co mám
>>>ještě
>>>po zaměstnanci požadadovat k doložení?
>>
>>Pokud podepsala prohlášení, tak musíte chtít
>>potvrzení
>>o zdanitelných příjmech, protože to musíte zahrnout
>>do
>>RZD. Ovšem to potvrzení musí mít datum do 15.2.2016.
>>Jinak má paní smůlu, nedodala potřebné doklady včas.
>>
>>Jestli prohlášení nepodepsala, byla to daň srážková a
>>ta se vás netýká. Je na ní, jestli si podá DP nebo
>>ne.
>Dobrý den, můžu se vložit do diskuse ? tak pokud bych
>měla zaměstnance, který měl současně i jinde DPP a měl
>srážkovou dan, tak mu můžu udělat vyúčtování jako
>zaměstnanci, jen tuto DPP nebudu zahrnovat do vyúčování.
>Nebo je možnost, že si sám podá dan. přiznání. ale
>varianta, že bych zúčtovala za něj já vč. DPP a srážkové
>daně, nelze, ze ?
>Reším, že ted máme zaměstnance a zároven u nás
>podepsal DPP, kde bude mít už tedy srážkovou dan ? Prohlášení
>se vztahuje pouze k pracovní smlouvě, pokud má dva
>pprac. poměry k zaměstnavateli ?
Prohlášení se vztahuje na všechny pracovní vztahy u zaměstnavatele. Pro účely daně se proto všechny příjmy u jednoho zaměstnavatele sčítají bez ohledu jestli jde o pracovní smlouvy nebo dohody. Srážková daň je pouze u DPP u zaměstnavatele, kde nemá podepsané prohlášení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.