Re: DE-zásoby v minusu-jak zaúčtovat?
Tak já asi vím, v čem je problém:-(
Majitel má s.r.o. a i FO a sem tam prodá z FO zboží, co má na skladě v s.r.o. a zapomene si to přeprodat:-(
Měla bych to správě z s.r.o. vyfakturovat a přijmout ve FO, ale musel by podat dodatečné v s.r. o a to nechce.
Nejde to nějak zdanit ?
Nevím jaký rozsah mají ty zásoby, jak velký je sklad, jak věrohodné by bylo uvést to jako inventurní rozdíl..... ale já bych do toho nešla,
když si vyrobil takovou šlamastyku, tak ať fakturuje a opraví DPH.
A pozor na ceny obvyklé mezi spřízněnými osobami.
On má stejný předmět podnikání jako FO i jako s.r.o.?
Má nákup a prodej zboží a zprostředkovatelskou činnost na obojí + na s.r.o má ještě poradenskou činnost atd, ale fakturuje stejně jen ten nákup a prodej.
On si běžně nefakturuje, ani nepřeprodává zboží mezi s.r.o a FO.
Na sro obchoduje s jednou firmou zahraniční a na FO s jinými firmami. Chce postupně přejít na s.r.o.
Ten inventurní rozdíl je cca 10 tis Kč, stav skladu ke konci roku je 500 tisíc.
Nemáte za co....... z vlastní zkušenosti vám může říct, když děláte nějaké "nestandardní" úpravy v klientově DE nebo účetnictví, mějte to od něj vždycky písemně, že to tak chtěl on. Podnikatelé velmi rádi ztrácejí u kontroly paměť.
Hezký den. :o)
Píšu vše mailem, nejhorší je, že on mi někdy zavolá a odpoví.
Jsem to teď spočítala, je to jen necelé 3 tisíce, zbytek je z letošního roku a to už přefakturuje, tak nevím, jestli to nedat jen do těch přebytků. Napíši mu a uvidím.
Děkuji moc!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.