Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech a
Měla nárok na slevu na poplatníka za celý rok 2015, tato sleva se nikdy nekrátí.
Nárok na daňové zvýhodnění na dítě - zde záleží na tom, zda včas předala podklady ke zpracování. Uplatnili ji v RZD daňové zvýhodění na dítě?
Z Vašeho dotazu není zřejmé, zda něco, případně co uplatnil zaměstnavatel v RZD a co neuplatnil. A pokud neuplatnil, tak z jakého důvodu.
Může požádat zaměstnavatele, aby jí zaslal mailem Vyúčtování daně a daňového zvýhodnění u daně z příjmů FO ze závislé činnosti za rok 2015, kde by se dalo z formuláře vyčíst, co a jak bylo ročním zúčtování daně roku 2015 zohledněno.
pokud jí bylo správně provedeno RZD, pak byla sleva na popl. uplatněna za celý rok a daňové zvýhodnění na dítě také za celý rok (pokud dítě celý rok studovalo). Pokud nebyla sleva ani zvýhodnění uplatněno za celý rok, pak je RZD špatně a měl by ho opravit zaměstnavatel
Já to chápu tak, že daňové zvýhodnění na dítě bylo u zaměstnavatele uplatněno pouze za 8 měsíců, tzn. že když si podá přiznání, dají jí ještě další 4 měsíce. Takže DP podat a uplatnit si tam dítě za celý rok, protože výše příjmů je dostačující.
>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>>chtěla bych poprosit o radu, protože s tímto se
>>>>>>>setkávám poprvé.
>>>>>>>Fyzická osoba pracovala 1-8/2015, zbytek byla na ÚP.
>>>>>>>Doložila Potvrzení o zdanitelných příjmech, kde má
>>>>>>>uvedené, že jí bylo provedeno roční zúčtování a
>>>>>>>přeplatek
>>>>>>>jí byl v březnu vrácen. Od ÚP nemá žádné potvrzení o
>>>>>>>evidenci. V zaměstnání jí poradili, aby si podala
>>>>>>>ještě
>>>>>>>daňové přiznání, že jí vrátí daňové bonusy za období,
>>>>>>>kdy byla evidována na ÚP.
>>>>>>>Co s tím?
>>>>>>>Mockrát děkuji za radu
>>>>>>>Veronika
>>>
>>>Já z dotazu chápu, že daňové zvýhodnění nebylo u
>>>zaměstnavatele uplatněno, proto jej chce uplatnit v
>>>DP.
>>
>>Na potvrzení je uvedena výše příjmů (26.2613,-),
>>pojistné (64.433,-), skutečně sražená záloha
>>(21.824,-) a
>>vyplacené bonusy (829,-).
>>Dcera studovala celý rok.
>
>Já to chápu tak, že daňové zvýhodnění na dítě bylo u
>zaměstnavatele uplatněno pouze za 8 měsíců, tzn. že
>když si podá přiznání, dají jí ještě další 4 měsíce.
>Takže DP podat a uplatnit si tam dítě za celý rok, protože
>výše příjmů je dostačující.
Když jsem do EPO doplnila vše jako kdyby nebylo provedeno RZ, a dala dítě jen na 8 měsíců, tak vyšla částka, která jí byla na RZ vyplacena...Takže do DPFO doplním chybějící 4 měsíce a úplně vymažu slevu na poplatníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.