Vlákno názorů k dotazu OT kolik vás pracuje na ekonomickém oddě od Pix12 - Re: OT kolik vás pracuje na ekonomickém Uvedený...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2016 14:02

Pix12

Re: OT kolik vás pracuje na ekonomickém
    Uvedený rozsah se podle mě jedním člověkem dělat nedá. Buď bych se domluvil na outsourcingu s fakturací minimálně 100 tis. Kč měsíčně a zpracovával externě ve více lidech, nebo bych šel od toho. Jakž takž si dovedu představit zpracování v tandemu mzdová plus finanční účetní se mzdou aspoň 60 hrubého u finanční, ale i to je o zdraví. A zdraví máme jenom jedno.

• 15. 3. 2016 14:39

Ji (neregistrovaný)

Také si myslím, že na jednu účetní je to práce přespříliš, ono to chvíli jde dělat přesčasy ap. (někdy to ani nijak nejde - termíny), ale abyste ten nápor vůbec vydržela...., a potom se také dělají chyby, v noci člověk špatně spí atd. ...

• 15. 3. 2016 14:54

Lenka F. (neregistrovaný)

My děláme 4 firmy - 1 velká - okolo 600 fa. přijatých, do 300 vydaných, prodeje převážně EU, účtů několik Kč + 3 EUR, úvěry, dotace, majetek atd., 1 firma je menší a 2 mrňavé, zaměstnanců celkově do 30 + hodně dohod. Jsme na to dvě a je to taktak. Mzdu mám menší než průměr, ale jsem ráda, že mám práci blízko domova se slušným zacházením od majitelů.

• 15. 3. 2016 16:53

Pix12

Pokud je těch cca 600 přijatých faktur a 300 vydaných myšleno měsíčně, tak nemá vůbec smysl uvažovat o mzdě nižší než nějaký dvojnásobek průměrné mzdy. Práce blízko domova je určitě bonus, slušné zacházení považuji za samozřejmost.

Pokud jsou ty počty roční, tak to je spíš střední firma, ale i tak si zaslouží účetní v tom případě minimálně ten průměr, ale spíš hodně nad něj. Méně než průměr může mít třeba fakturantka, nebo pomocná účetní, tam budiž.

• 15. 3. 2016 19:53

zd. (neregistrovaný)

>>My děláme 4 firmy - 1 velká - okolo 600 fa.
    >>přijatých,
    >>do 300 vydaných, prodeje převážně EU, účtů několik Kč
    >>+ 3 EUR, úvěry, dotace, majetek atd., 1 firma je
    >>menší
    >>a 2 mrňavé, zaměstnanců celkově do 30 + hodně dohod.
    >>Jsme na to dvě a je to taktak. Mzdu mám menší než
    >>průměr, ale jsem ráda, že mám práci blízko domova se
    >>slušným zacházením od majitelů.
    >
    >Pokud je těch cca 600 přijatých faktur a 300 vydaných
    >myšleno měsíčně, tak nemá vůbec smysl uvažovat o mzdě
    >nižší než nějaký dvojnásobek průměrné mzdy. Práce
    >blízko domova je určitě bonus, slušné zacházení považuji
    >za samozřejmost.
    >
    >Pokud jsou ty počty roční, tak to je spíš střední
    >firma, ale i tak si zaslouží účetní v tom případě
    >minimálně ten průměr, ale spíš hodně nad něj. Méně než průměr
    >může mít třeba fakturantka, nebo pomocná účetní, tam
    Je třeba si uvědomit,že zdraví má člověk jen a jen jedno.Dělala jsem též přesčasy,ale od loňska už ne,kdy mě zdraví položilo k zemi,v práci jsem max.9 vyjímečně 10 hod.,přesčasy stejně nevyberu,není kdy,domů už počítač nenosím,já vím v oblastech,kde není práce je to těžké a majitelé na to hřeší
    >budiž.

• 15. 3. 2016 21:40

Majarka. (neregistrovaný)

Moje práce v zaměstnání: mzdy 12 zam. v PP, 20 lidí DPP, veškeré účetnictví kromě vydaných faktur a vedení skladu - rozsah menší - 600 přij. fa včetně EU a třetích zemí, několik bank. účtů včetně devizových, měsíční plátce DPH, zpracovávám i daňové přiznání k dani z příjmů včetně DP k dani z PFO pro společníka a jeho manželku. Když to tak píšu, tak podle toho, co tu píšete ostatní, měla bych toto zvládnout
    na půl úvazku. Přesto mi to tak nepřipadá a mám co dělat, abych vše
    zvládla v pracovní době. Mmch, někdy dělám i dost věcí nesouvisejících
    s účetnictvím. Moje mzda je 10 tis. pod průměrnou mzdou.

• 16. 3. 2016 7:27

PFP1 (neregistrovaný)

pan(í) Pix12 bohužel slušné zacházení není samozřejmostí, vím o tom své, kde pracuji já pracují samý bonzácí, neféroví lidé..... chtěla bych odejít, bohužel životopisy když pošlu, neozvou se, možná je to tím, že nás co hledají práci je hodně, možná jsou lidé s větší kvalifikací, možná je to můj věk, že bych ještě mohla mít dítě, možná je to tím, že jedno dítě mám (žádná očr nemám...) nebo všechno dohromady, nevím, strašně bych si přála pohodovou atmosféru, slušné lidi......, tak chodím do práce unavená a každé ráno si říkám co zase přijde (přes časy nedělám), mám se dobře? práce mě nenaplňuje a přitom účetnictví jsem měla tak ráda. Jsem hluboko pod průměrem s platem, ale ten neřeším pro mě je důležitá pohodová atmosféra a práce ve které se budu rozvíjet.

• 16. 3. 2016 8:04

jez (neregistrovaný)

Mě tady z té diskuse skoro mrazí. Vím, že práce je hodně, ale zase si nemůžu stěžovat, když to tady čtu, ale já si ani nestěžuji. Alespoň
    pokud se ohodnocenií týká, to je zaměstnavatel opravdu uznalý - když to srovnávám podle diskutujících. I když vím, že v nějakých podnicích je to ještě daleko lepší. Přesčasů mám taky dost, jsme taková spíš menší firma, (20 zam. +sezonní) kde není třeba tolik dokladů na počet, ale opravdu dělám všechno-doslova. Od účta, mzdy, smlouvy pracovní i hospodářské, zásoby, DPH, DP, veškerou administrativu, úvěry, dotace. K tomu ještě pár takových přílepků (jednatelé mají ještě na sebe nějaké činnosti, tak to spíš dát nakonec dohromady DP, na druhou stranu pořád uhánět o doklady. Ale takových je nás asi hodně. Volno si také moc nevybírám, jenom když nutně potřebuji. Vydržet se to dá, ale jak dlouho? Také záleží na rodinném zázemí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).