Re: dovolená po mateřské - a co svátek?
Ale to máte pěkně blbej názor, posuzujete podle její stanovené pracovní doby, nikoliv, zda by byla na RD nebo kde. Samozřejmě svátek proplatíte. Ono vůbec platit dovolenou za MD je postavené na hlavu, takže ten svátek je jen třešnička na dortu. A kdybyste postupovala podle pravidel, hledala v historii, tak zrovna dnes, o pár dotazů níže je toto rozebíráno. Ale kdo by se obtěžoval,že ?
Olala....tak hledala jsem v historii ale nevyběhlo mi to. Takže chci to samozřejmě mít správně, tak proto se ptám, že. Svátek samozřejmě proplácíme, ale nevěděla jsem, když je na MD jestli to není jinak, ta třešinka už mi přišla moc velká. Vidím, že není.
Rok 2015 -1.1.-9.9. rodičák s 1.dítětem, od 10.9. MD (81dní). Nárok na 20dní, kráceno o 4/12 za 175 zameškaných prac.dní, t.j. 13,5 dne.Rok 2016 - 1.1.-23.3. MD (59dní) - dovolená za kal.dny 3,5 dne. Celkem 17dní. Mám to špatně? D9ky za váš čas.
No protože už jsem úplně zblblá - já to přece vím, že v tomto případě se nekrátí. Dělám to tak.
akže snad už správně: za 2015 krácená 13,5 dne + za 2016 celých 20 dní + 2 svátky, které tam má během čerpání ŘD navíc. To je nádhera. Děkuji vám moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.