Re: Nabízím odměnu za jednoduché DPFO
No, zkoušel jsem to přes toho průvodce EPO - a nejsem si tam jistý v několika krocích, např. nevím, jestli mám zaškrtnou "slevy na dani podle § 35, § 35a, 35b nebo §35ba odst. 1 zákona" nebo "daňové zvýhodnění podle §35c zákona"; jestli tam doopravdy musím třikrát vyplňovat tu samou adresu; co napsat do "Úhrn povinného pojistného podle § 6 odst. 12 zákona (2013: 13 zákona)" [platím si zdravotní sám jako osoba bez zdanitelných příjmů]; pak jestli se mi týká "Sražená daň podle § 36 odst. 7 (2014: nebo 8) ZDP" a "Sražená daň podle § 36 odst. 8 ZDP"; navíc mi to po vyjetí napsalo jiné řádky než tvrdila tečka - např. řádek 87a byl prázdný a místo něj byla vyplněná 84.
Samozřejmě asi bych to mohl všechno dohledat, ale zabralo by mi to neuvěřitelné množství času a nikdy bych si nebyl jistý, jeslti to mám dobře. Pro Vás jako odborníky je to záležitost pár minut.
Re: Nabízím odměnu za jednoduché DPFO
Nešťastníku, to jste student? I vám to zabere jen pár minut.
V původním dotazu ale píšete, že jste měl DPP a tady píšete že to byla DPČ. Je v tom rozdíl, protože z DPČ by mohlo být event. odvedeno pojištění. Pokud skutečně DPP a odměna celkem podle potvrzení zaměstnavatele 9000 a sražená srážková daň 900,- Kč tak je to takto:
průvode:
zaškrtnete informace o poplatníkovi
příjmy ze závislé činnosti §6
další krok - vyplníte fin.úřad, územní pracoviště
další krok - rodné číslo
další krok - údaje o vás (příjmení, rodné, jméno)
další krok - adresa bydliště
další krok - nic
další krok - nic
další krok - Úhrn příjmů ze závislé činnosti (2013: a funkčních požitků)
9000,- + Sražená daň podle § 36 odst. 7 (2014: nebo 8) ZDP 900,-
další krok - nic
další krok - nic
další krok - nic
další krok - Žádost o vrácení přeplatku na dani zaškrtnete vrátit a vyplníte jak
další krok - protokol chyb- zkontrolujete
napíše vám to propustné chyby, potvrzení od zaměstnavatele přiložíte k přiznání (nebudete vkládat jako přílohu)
dáte úplný opis k tisku a budou vyplněny řádky přiznání:
31,34,36,36a,42,43,45,55,56,57,58,60,64,70,71,87a,91 přeplatek -900,-
přílohy DAp zaškrtnuto Potvrzení o vyplacených příjmech a sražené dani podle § 36 odst. 2 písm. p) zákona a Počet listů příloh celkem
dvakrát podpi - 1x Vlastnoruční podpis
daňového subjektu / osoby oprávněné k podpisu
1x ŽÁDOST O VRÁCENÍ PŘEPLATKU NA DANI Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.