Re: následní KH
Já bych osobně v tomto případě nepodávala...
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-placeni-dani/2016-02-10_Pokyny-k-vyplneni-kontrolniho-hlaseni-DPH.pdf
Následné (§ 101f odst. 2):
Povinnost podat následné kontrolní hlášení vzniká v případě, že plátce zjistí po uplynutí lhůty k podání řádného kontrolního hlášení, že v tomto kontrolním hlášení uvedl nesprávné nebo neúplné údaje. Následné kontrolní hlášení se podává do 5 pracovních dnů ode dne zjištění nesprávných nebo neúplných údajů.
Následné kontrolní hlášení nebude podáváno pouze jako rozdíl proti dříve podanému kontrolnímu hlášení, ale znovu - tedy jako úplné se všemi údaji za předmětné období s promítnutím oprav.
Lži o KH
Jinko,
musíte rozlišovat zdroj informací.
Když je zdrojem lhář, tak se těm informacím přece nemůžete divit.
Píšu tu opakovaně, že na celém KH mají dobře udělanou jen propagandu.
Neinformovaní lidé slyší stále dokola Vámi citované informace a jsou schopni jim i věřit.
Hezký den!
>>http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-placeni-dani/2016-02-10_Pokyny-k-vyplneni-kontrolniho-hlaseni-DPH.pdf
>A právě tam píšou že se jedná o celkový součet hodnot
>platebního kalendáře a jednotlivé položky patří do B2.
>Tak nevím.
Já tomu rozumím stejně jako Vy. Pokud je platební kalendář daňovým dokladem a na každou platbu není následně vystaven samostatný vyúčtovací daňový doklad, pak se jednotlivá plnění uvádějí do B2 v případě, že je hodnota platebního kalendáře vyšší než limit 10.000,-
Uvádějí se do B2 i v případě, kdy jsou jednotlivé platby pod tímto limitem.
Ale přiznávám, že jsem to třeba pochopil špatně. Sám jsem takový případ ještě u nikoho neřešil. Pokud se mýlím a někdo vše uvede na pravou míru, budu jen rád.
Oni Vám to párovat nebudou. Páruje se uplatněný nárok na odpočet - tedy z B2. Vy to tam nemáte. Nemají co párovat. Výzva nemá na co přijít.
Jedině, že by přišel někdo na kontrolu, vzal pl. kalendář do ruky a šel kontrolovat, ve kterém oddílu jste ho vyplnila.
(jak by to bylo v tomto případu se snakcí - netuším)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.