Re: KH - rozpor mezi Pokyny a Q&A
>Jak na opravu odpočtu podle §74 ZDPH?
>
>Mimochodem, jsem si vědom stejné právní síly obou
>textů, tj. nulové, jak zde bylo již několikrát napsáno.
Celé pokyny i dotazy jsou v určitých případech na nic.
V otázkách přímo odpovídají konkretně (tazatel se ptal konkretně na to, že nemá do konce období, za které se podává).
Nečekejte nějaká zobecnění v dotazech, to byste chtěl moc.
Zákon §74 odst. 1 druhá věta
" Opravu plátce provede za zdaňovací období, ve kterém se dozvěděl o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti ji provést. Opravu odpočtu daně plátce prokazuje opravným daňovým dokladem nebo jiným dokladem souvisejícím s opravou, popřípadě jiným způsobem."
Vidím to tak, že když mi nepřijde doklad do konce termínu pro podání, pak uvádím interní č. dokladu.
Mimochodem, jsem čím dál více přesvědčena, že se i FS v té administrativě utopí.
Pořád si myslím, že to programovali a analyzovali lidé, kteří o praxi takřka nic neví.
Pokud k tomu přidám "berušky" na FÚ, kdy řada z nich se teprve celé DPH učí, pak obě strany budou zahlceny naprosto nepodstatnými věcmi.
My přece víme, že ony tomu nerozumí, rozumět tomu musíme my, abychom je to mohli průběžne učit, ty berušky jedny blbé! To by se fakt z toho jeden posral!
Sorry ale tady zrovna řeším v měsíčním KH platby dle plat.kalendáře , které odešly z účtu 29.2. v Nerudovském stylu Kam s ním????, místo toho, abych dělala něco smysluplného, třeba uklízečku.
No jo, ale když příjemce platby má bank.ústav KB a můj klient poslal z účtu Č.spořitelny a ta platba nebude týž den připsána na účet dodavatele a v tom je ten háček....dodavatel bude mít v KH 3/2016, tak bychom to měli mít stejně. Tohle jsou ty chvíle, kdy mě opouští má mírumilovná povaha :-)
Na školení dokonce říkali, že pokud je PK 15. a já zaplatím do 15., tak mám dát DPPD 15. Pokud zaplatím později - mám si vyžádat daňový doklad k přijaté platbě. Už vidím ČEZ, jak vystavuje všem opozdilcům DD.
Já na to kašlu. Dám tam 29.2.
Já sprostě nadávám u zadávání přijatých faktur z Polska. Všechny firmy mají číslo dokladu typu: nr(S) FSE-123/2016-WDT atd. A jeden klient jich má fakt hodně.
A pak když čtu tohle:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1389399
tak se mi otvírá kudla v kapse.
No nic, jdu si zlepšit náladu něčím dobrým....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.