Re: Výdaje % a neviditelné bank. poplatk
Ano, v otázce píšu "náklady % z příjmů", což je vlastně paušál. Kdybych uplatňoval skutečné výdaje, tak to asi nemusím řešit, ale při paušálu mi na účet dojde o skrytý poplatek méně, což by mohlo být považované za částečné uplatnění skutečných výdajů... U berních úředníků člověk asi nikdy neví...
Takže vlastně poznámkou na výpisu bych měl upozornit na to, že jsem si dal skrytý poplatek do nákladů, i když si uplatňuju paušální výdaje. :-) A co udělat s rozdílem mezi fakturou a zaplacenou částkou? Evidovat ho jako pohledávku vůči bance? A zdanit ho až budu jednou s podnikáním končit?
Pravdou je, že kontrola je málo pravděpodobná, ale raději zvolím bezpečnější způsob a skrytý poplatek do DE zapíšu. Daň to o mnoho nezvedne.
Díky.
To je sice pěkné a děkuji za upozornění, ale o tom otázka vůbec nebyla :-).
Původně jsem se ptal, jak mám započítat skryté poplatky bank, které na výpisu vůbec nevidím, ale zjistím je jen z toho, že dostanu méně peněz. Faktura na $1000, na účtu přistálo $980, k tomu ještě poplatek mé banky $4. Co s tou chybějící dvackou?
Pokud bych počítal skutečné výdaje, daň to neovlivní, ale pokud uplatňuji paušál, nemohu přece ponížit částku z vystavené faktury o nějaký, byť skrytý, poplatek bance, protože všechny poplatky jsou v paušálu. Takže mi vychází, že daň mám vlastně počítat z $1000. Nebo mám $20 evidovat jako pohledávku za bankou a čekat, že mi někdy vystaví doklad an skrytý poplatek?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.