není zač, pěkný den
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>prosím, právě mi volala beruška z FÚ, že když syn
>>>>>>úspěšně ukončil VŠ 24.6.2015, tak že za červenec
>>>>>>rozhodně
>>>>>>nárok na slevu na dítě nemám, že se měl jít hlásit na
>>>>>>pracovní úřad... Že to mám okamžitě opravit... Že
>>>>>>její
>>>>>>dítě ukončovalo v lednu a v únoru již rozhodně slevu
>>>>>>neměla... No comment...
>>>>>>Nicméně přeci jen bych se ráda ujistila, že mám
>>>>>>pravdu
>>>>>>já a pokud dítě nemělo v červenci příjem, tak nárok
>>>>>>na
>>>>>>slevu mám...
>>>>>
>>>>>Kdy měl státnice?
>>>>
>>>>22.6.2015
>>>
>>>podle mě se to posuzuje podle §14 zák. o soc.podpoře
>>>a
>>>má nárok i za červenec...
>>
>>Pokud celý červenec nepracoval na pojištěnou činnost,
>>nepobíral podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při
>>rekvalifikaci, pak daňové zvýhodnění náleží naposledy
>>za měsíc červenec.
>
>Paní Jasná, moc děkuji za ujištění! Takto jsem jí to
>vypsala s příslušnými paragrafy, případně řeknu, ať
>pošle písemně výzvu...
OT - beruška pokračování : -)
Tak naše Ing. beruška se omlouvá, nárok má, jen máme doložit jeho čestné prohlášení, že ukončil studium (má kopii diplomu s datem zkoušky...), a že nevykonával činnost a nebyl na úp... Už teď jsme přikládali milion potvrzení, prohlášení, razítek.. stále málo : -))
Re: OT - beruška pokračování : -)
Já vím, že už to tu opakuju pomocté, ale na telefon reagovat tak, že řeknu "jestli máte pocit, že mám něco špatně, pošlete mi to písemně". Kvákat do telefonu a "požadovat" umí každá. Napsat výzvu, včetně §§, to už je moc práce. Proto to většinou usne. Rozhodně nenaklusat a neopravovat u nich.
Re: OT - beruška pokračování : -)
Já to chápu, jen na druhou stranu chápu "normální" poplatníky, kteří se tím neživí, že se prostě nechají zvyklat... Zrovna tak jí mohu položit telefon s tím, že má poslat výzvu, na druhou stranu co když příště třeba včas zavolá s potřebným upozorněním (i když začínám pochybovat - to by tomu musela rozumět : -)) teď jen doufám, že máme registrovaný účet - viz něčí ranní zpráva FS...
Pozor na berušky!!
Pamatuji doby, kdy šlo s beruškama komunikovat.
Ale nyní je vyhlášen lov na podnikatele a tak je nutná velká obezřetnost.
Už ani moc nezáleží na tom, aby bylo něco věcně správně, ale musí to být v předepsané formě a struktuře a v krátkých termínech.
Dokola se tu píše, že je riziko reagovat na telefony a protiprávní e-maily.
Asi nezbyde než to psát stále dokola.
Hezký den!
OT: berušky z ÚP jako z FÚ.
Jestli v červnu, tak máte pravdu vy. Je to § 14 zákona o SSP 117/1995 Sb.
Nedá mi to, abych nepřipojila čerstvou historku o berušce z ÚP.
Matka na RD do srpna 2016, o RP původně zažádala taky do 3 let. Podruhé otěhotněla a požádala o nejvyšší možný RP, aby ho stihla dočerpat do nástupu na PPM. Protože poprvé rodila předčasně, chtěla ho vyčerpat co nejrychleji, i za cenu, že mezi koncem vyplácení RP a nástupem na PPM bude určitá pauza.
Zvýšení proběhlo bez problémů, ale teď dostala z ÚP dopis plný paragrafů, kterému moc nerozuměla. Po telefonu se dozvěděla, že jí RP končí 31.3. a že za ní stát už nebude platit ZP a SP, takže si má rozložit RP na menší částky nebo si u lékaře vyjednat neschopenku.
Re: OT: berušky z ÚP jako z FÚ.
Mě tohle tááák vadí... Ona volá a NEPOCHYBUJE... Okamžitě přijďte a opravte! 90% lidí by prostě přišlo a opravilo, obzvlášť ti, co si přiznání dělají sami... Podnikatel má znát milion zákonů, vyhlášek, předpisů a k tomu dělat svoji práci, ona má znát jeden jediný zákon a je to marný...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.