Re: sleva na manželku-požadavek FÚ
Nic takového není potřeba dokládat. Ale berušky na FÚ letos řádí. Moje beruška chtěla doložit od klienta potvrzení z ÚP, kolik jeho manželka měla rodičovského příspěvku za r. 2015. Ten se přitom do příjmu pro slevu na manželku nezapočítává. Co dodat.....
No právě... Pokud volají kvůli osobnímu přiznání, člověk je může odkázat do patřičných mezí a požadovat písemnou výzvu, ale když spustí poplach přímo u klienta, málokterý má odvahu na to je odbýt... Většinou poděšeně volají "hned to vyřiďte a dejte to do pořádku"... Na druhou stranu, ještě že často jednám za klienta a ne za sebe, protože už bych měla neodolatelné nutkání je poslat někam : -)))
To ono stačí, jenom email že je neprokazatelno, a šmytec? No nazdar. JInak jsem vypozorovala, že není dobré podávat moc brzo, pak mají berušky čas se v tom nimrat. Mám už měsíc připraveno, ale odnáším až 30.3. Ale koukám, že letos to bude drsnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.