Re: účtování v příspěvkové organizaci
****
K druhé části Vašeho dotazu :
Postupujete podle dříve platné vyhl.48/93 a nyní nové 107/2005 ? Nezdá se mi právě rozdíl hodnot oběda pro dítě a dospělého.
Trošku nerozumím tomu zvýšení úvazku pro kuchařky. Vaří přece společně pro zam. i děti nebo ne ?
Re: účtování v příspěvkové organizaci
Děti mají obědy levnější, protože mají menší porce, to je v pořádku. Ale náklady na výrobu jednoho oběda bych řekla, že jsou stejné, takže se mi zdá správné vzít poměr počet obědů dospělí/děti. Ale sama v tom tápu. O kolik se vám navýšila cena obědu pro dospělé?
Re: účtování v příspěvkové organizaci
Pokud máte závodní stravování pro zaměstnance ve zřizovací listině tak nic nepřeúčtováváte - pouze doplňkovou činnost pro cizí strávníky (převod nákladů podle poměru uvařených obědů pro vlastní a pro cizí, kuchařka má navýšen úvazek pro doplňkovou činnost - mzdové náklady se účtují analyticky rovnou na dopl. činnost. Jinak od zřizovatele jsme se ještě nic nedozvěděli, funguje to spíš naopak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.