Vlákno názorů k dotazu Ukončení prac. poměru po RD - odstupné od VH - Re: Ukončení prac. poměru po RD - odstup Při...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2016 17:46

VH

Re: Ukončení prac. poměru po RD - odstup
    Při výpočtu pravděpodobného výdělku se aplikují pravidla stanovená zaměstnavatelem, způsobů je celá řada. Pochopitelně záleží i na tom, za jakých podmínek je variabilní složka mzdy přiznávána, zda lze očekávat, že by byla přiznána po 4leté nepřítomnosti v práci. Zaměstnavatel již není povinen k žádosti zaměstnance uvádět v dohodě důvod ukončení pracovního poměru - tím reaguji na sdělení "...důvody by měly být uvedeny".

• 30. 3. 2016 21:59

Ingrid (neregistrovaný)

Re: Ukončení prac. poměru po RD - odstup
    ...
    >Při výpočtu pravděpodobného výdělku se aplikují
    >pravidla stanovená zaměstnavatelem, způsobů je celá řada.
    >Pochopitelně záleží i na tom, za jakých podmínek je
    >variabilní složka mzdy přiznávána, zda lze očekávat, že by
    >byla přiznána po 4leté nepřítomnosti v práci.
    >Zaměstnavatel již není povinen k žádosti zaměstnance uvádět v
    >dohodě důvod ukončení pracovního poměru - tím reaguji
    >na sdělení "...důvody by měly být uvedeny".

Děkuji. Pokud mám přistoupit na dohodu, tak mi nemusí být pravidla známa? Předpokládala jsem, že bych se měla dozvědět, za jakých podmínek na dohodu přistupuji a ne, že mám podepsat dohodu a nechat se překvapit, co přijde. Dokumenty k podpisu také nelze poslat, budou pouze k nahlédnutí, pokud budu souhlasit. Příliš důvěryhodně to tedy nepůsobí. Ohledně důvpdů ukončení prac. poměru - nadbytečnost by měla být údajně zmíněna kvůli případné registraci na úřadu práce - snad následně vyšší možná podpora...? Nahlásit se musím do 3dnů po ukončení prac. poměru bez ohledu na to, na kolik měsíců mám odstupné? Děkuji moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).