Re: POHODA a účetní závěrka
Ano těch dotazů je tu povícero, vidím to stejně. Taky už toho mám dneska dost. Baví mně hlavně přepisování výkazů do EPO, letos už mi strach nedovolil přiložit je do DS v PDF jako to ještě prošlo za 2014 :-)
Ale už mám DPFO a DPPO všechno odeslané. Nejhorší je, že hned zase začne 1Q 2016 DPH, ještě k tomu s KH a u kvartálních poprvé. Ti měsíční už mají trochu jasno z ledna a února.
Úplně se děsím, co přinesou kvartální za doklady, hlavně ti malí řemeslníci a kolik toho budu muset vracet k předělání. Ach jo. :-)
>>>>>>Prosím, co je v POHODÉ účetní závěrka.
>>>>>
>>>>>Připojuji se k Pix12 - naprosto nechápu dotaz?
>>>>
>>>>Že by přepracovaná účetní nebo předčasný apríl ? Taky
>>>>jsem se pobavila, ale ono to je spíše smutné...
>>>>
>>>Což o to, přepracovaná/ý účetní to by se dalo
>>>pochopit
>>>(no teda ...) a ten apríl taky, ale mně napadá třetí
>>>možnost. Že už se tím naším krásným nevděčným
>>>povoláním
>>>zabývá (nedej Bože živí) už úplně každej. :-)
>>
>>Nerada bych, aby to znělo nabubřele, ale poslední
>>týden mě mnoho zdejších dotazů přesvědčuje o
>>tomtéž...
>>
>>A k přepracovaným účetním se hlásím také...
>
>Ano těch dotazů je tu povícero, vidím to stejně. Taky
>už toho mám dneska dost. Baví mně hlavně přepisování
>výkazů do EPO, letos už mi strach nedovolil přiložit je
>do DS v PDF jako to ještě prošlo za 2014 :-)
>
>Ale už mám DPFO a DPPO všechno odeslané. Nejhorší je,
>že hned zase začne 1Q 2016 DPH, ještě k tomu s KH a u
>kvartálních poprvé. Ti měsíční už mají trochu jasno z
>ledna a února.
>
>Úplně se děsím, co přinesou kvartální za doklady,
>hlavně ti malí řemeslníci a kolik toho budu muset vracet k
>předělání. Ach jo. :-)
DPPO a DPFO budu dělat až do neděle, od dvou klientů ještě nemám vůbec nic....to bude s vysokohorskou přirážkou.
Hned potom musím chystat doklady k soudu, daňovým poradcům k druhé várce DPPO a DPFO + kvartální DPH.....
Myslím, že se zastavím až v květnu
Já mám vcelku klid, tedy relativní- mám dost odložených DPPO a DPFO, jen zítra dodělám jednoho lajdáčka... ale ten dojem, že účetnictví dnes dělá kdekdo, už mám delší dobu, stejně jako vy, přitom je to povolání krásné, ale náročné a také zodpovědné a je třeba k němu přistupovat s pokorou a stále se učit a kontrolovat a vzdělávat a nemyslet si, že je to good business a že mám vystaráno.
Mě to právě proto baví, že člověk nemůže zahnívat a ustrnout, že se musíte stále vzdělávat, učit, číst, studovat.... I když je pravda, že se stále setkávám s účetními, které byly na školení naposledy před 6 lety a stále z toho žijí....
Bohužel smůla v tomto povolání je to, že laik - klient nemá moc šanci poznat, jak dobrou nebo "dobrou" účetní si vybral
>>
>>vidim, ze jsem tu za.pitomce.
Ucetnictvi jako mikro jednotka si vedu sama.Ucrtnictvi rozhodne nevedeme v tak velke rozsahu, jako nekteri z vas Po temer 2 hodinach prepisu dat do Epo me uz opravdu vydesilo co jeste mam mimo rozvahu a vzz pridavat.
Prace je to bezesporu zajimava. Ale taky kazdy potrebuje obcas trochu utridit myslenky.
Urcite jste vetsinou vzdelanejsi a zkusenejsi, a pohybujete se v jinych cislech.o to vic bych cekala vice pokory a chut pomoci jinym.
>>>>
Milá Hanko,
přidáváte rozvahu, Výkaz zisku a ztráty a obecnou přílohu.
Uvědomte si že zde odpovídající tak činí bezplatně a ve svém volném čase, z vlastní dobré vůle. Proto je od tazatelů otázkou elementární slušnosti formulovat dotazy srozumitelně, aby na ně bylo možné odpovědět.
Vaše odpověď vyznívá tak, že jsme povýšení blbci, kteří mají povinnost radit.
Tak to není, klidně se můžete obrátit na nejbližšího daňového poradce, který Vám jistě rád, s úsměvem, ochotně a pokorně za honorář odpoví.
Koukám, všíchni pozitivně naladění a tak to má být. Pokora je v této práci velice důležitá, o tom žádná. Mě třeba udělá hrozně velkou radost zvládnutá kontrola na berňáku nebo na sociálce. Hodiny člověk asi přepočítávat nesmí, protože by se z toho zbláznil. To že s tím mám chuť někdy fakt seknout je pravda, to že mi nové věci lezou do hlavy hůř, je taky pravda. Říkám si ale ševče drž se svého kopyta a zkušenosti z dřívějších dob, kdy jsem chtěl rozjet něco i jiného mi to potvrzují. Moc si Vás tady všech vážím a děkuji.
Kromě odložených s auditem mi zbývá poslední PO a na té právě dělám. Myslím, že nám to dalo letos všem pořádně zabrat a všem držím palce ať to zvládnou. Hezký večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.