Re: EPO - asi je dnes přetíženo
Tak jen pro info, kdyby se stalo někomu to samé. Vydržela jsem do dneška a dnes to hlásí už normální stav podání: Podání bylo přijato na společném technickém zařízení správců daně. - o žádné chybě v heslu nebo něco podobného to nehlásí a načítám to z toho samého souboru. Tak chce asi vydržet.
Re: EPO je pochybný kanál
Také jsem všechno raději posílala, z DS, už kvůli jednoduchosti - můžu např. vše co se týká DPH dát do jedné zprávy, ke které přijde automaticky doručenka, nemusím si složitě ukládat potvrzení ke každé písemnosti zvlášť, psát hesla, ověřovat podání (to zatím hodlám dělat jen v případě pochybností ze strany FS). S nástupem KH mě ale přesvědčil autor našeho softwaru vcelku rozumným argumentem, že i když je KH v programu zkontrolováno tak jak to maximálně jde, tak přeci jen zbývá pár věcí které nezvládne (např. správnost textových položek v identifikaci firmy) a v EPU se ještě zkontrolují. Ale až absolvuji pár měsíců podávání přes EPO, tak se vrátím k DS.
Právě kvůli neprověření systému EPO ohledně KH jsem od prvního letošního KH přešla na odesílání všech podání na FÚ přes DS.
Z účetního systému vygeneruje soubor xml., načtu do EPO, projedu kontrolou, uložím a pošlu klientovi, aby zaslal podání na FÚ svojí DS.
Já jsem v EPU letos hlavně vyplňovala přiznání fyz. osob, které si potom podávali papírové na FÚ. To mají docela dobře udělané. Synovi jsem i posílala přes EPO, on si potom z Anglie poslal jen potvrzení (některé přílohy mám originály já, jednu zase on a poslal mi jen sken mailem, tak hlavně kvůli tomu). To co mám z úč. programu ale raději posílám DS.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.