Re: Docházka-podklady
U vás byla chyba asi hned na začátku, kdy mělo být jasně určeno, kdo co bude dělat, ale asi by to měl být jeden člověk.
Když si zaměstnanec špatně orazí docházku měl by sám přijít za vedoucím nebo osobou pověřenou k opravě a už během měsíce si to nechat opravit. Pokud bylo řečeno, že máte na starosti docházkový systém, tak ho máte asi na starosti se vším
všudy ne ?
Jestliže máte na starosti docházkový systém a předáváte z něj nějaké výstupy, tak myslím, že ty výstupy by měly být správné, protože ten docházkový systém máte na starosti vy a nikdo jiný. Ale to asi máte v pracovní smlouvě nebo vám to určil váš nadřízený a ten by to měl také řešit. Mně osobně by vadilo, kdybych někomu dalšímu předávala podklady pro další práci a věděla o nich, že jsou špatně. Vám ne?
Rozhodně se nedejte. Jako účetní máte dostat řádné podklady. A těmi jsou kromě jiného odpracovaná doba. Přesně to je starost mistra.On zodpovídá za to, jestli jemu pořízení zaměstnanci odpracovali to co měli, nebo zda jim něco chybí a proč(doložení apod.).Za docházkový systém zodpovídáte v tom smyslu,že, že Vás musí zajímat tehdy, nedostanete-li k němu řádné podklady.
Moc Vám děkuji za Váš názor. Totéž si myslím i já.
Mám chuť to nechat jak to je a nic nekontrolovat,takové jsem dostala podklady a ty zpracuji. Myslím, ze za odpracované hodiny zodpovídá mistr(dovolenou, nemoc kontroluji dle přiložených dokladů) a za výpočty docházkového programu zodpovídá firma, které docházkový systém patří. Nebráním se práci, či
zodpovědnosti, ale mám pocit, že můj úkol je dobře mzdy zpracovat, odeslat je na účty zaměstnanců a zaopatřit vše co k tomu patří.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.