Re: Daňový poradce
To nerozhodneme za statutára.
Ten by měl nastavit procesy, odpovědnosti jednotlivých osob - bude to dáno také uzavřenou smlouvou.
Záleží na tom, za co vše převezme daňový poradce zodpovědnost.
Promiňte, ale mám dojem, že se Vám vůbec nelíbí, že si pan majitel/statutár dělá věci dle svého uvážení.
To je naprosto přeci jeho věc. On v konečném důsledku zodpovídá za správné a úplné vedení účetnictví.
Vše absolutně a vždy v pořádku nemá zřejmě žádná společnost, může se o to snažit, ale při dnešním stavu legislativy to považuji za utopii.
Stačí pár nekompetentních úředních osob.
Re: Daňový poradce
Víte, já Vás úplně chápu. Statutáři totiž někdy vymyslí něco a i když jsou odpovědní za účetnictví, tak o něm někdy neví ani Ň a postaví účetní před dohodnutou věc a účetní si pak rve vlasy, že to tak nejde udělat. A daňový poradce, pokud komunikuje jen se statuárem, tak by měl komunikovat i s účetní. Nezlobte se na mně, vy kteří jste tu daňoví poradci, ale je to tak, že daňový poradce zpracuje DP na základě předložených dokladů od účetní a je jen otázkou jak dalece je který schopen "zkontrolovat" celé účetnictví. Takže si myslím, že nejdůležitější je vzájemná komunikace staturár-účetní-daň.poradce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.