Re: Odpracované hodiny v době PN?
Vám to ale přijde v pořádku ? Domnívám se, že pokud lékař rozhodl, že 14.3. je poslední den nemoci, tak příchodem do práce závažně porušila léčebný režim. Určitě neměla vycházky 8 hodin. Proč, když chtěla jít do práce, si nenechala ukončit neschopenku o den dříve ?
To já nevím, já jen řeším co by dělala, kdyby jí přišla kontrola , protože to, že už byla v práci není omluva. Kolegyně měla nedávno takový případ a OSSZ vůbec nezajímalo, že byla už v práci a krátila dávky. U nás to bylo zase , že přetáhla vycházky, protože byla v práci, stejně to OSSZ nezajímalo, dávky krátili. Tady to zaměstnavatel vyrovnal odměnou, protože ji do práce zavolal, ale spíše jde o to, zda si lidi uvědomují, že pokud mají neschopenku OSSZ nic neomlouvá.
no já to právě nechápu a můžete mi říct, kdo by byl zodpovědný, kdyby se paní třeba něco stalo ? Zaměstnavatel, že ji nechal práci konat ? Nebo ona, protože , např. hned ráno neodevzdala neschopenku, takže zaměstnavatel neměl možnost přijít hned na to, že ještě v práci být nemá. U nás se běžně dává ukončení neschopnosti napřed mzdové, potom teprve přímému nadřízenému. děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.