Re: přeplatek daně a potvrzení o příjmec
Nepůjdu na odpověď právnicky.
Dluhy se mají platit. POkud zam-teli vrátí přeplatek na mzdě (srážkovou daň), on vydá potvrzení a student stejnou daň dostane od státu na základě daňového přiznání.
(předpokládám, že proto to daň. přiznání podává)
Chce se student obohatit? Dostat přeplatek od zam-tele a zároveň vrácenou daň od státu?
Re: přeplatek daně a potvrzení o příjmec
Zaměstnavatel také včas neplatil odměny a student nemá z čeho vrátit, pokud mu stát nevrátí srážkovou a zálohovou daň dohromady. Spíš se jedná o to, že zaměstnavatel nemá právo podmiňovat vydání potvrzení vratkou. To je stejné jako má zaměstavatel povinnost při sknčení pracovněprávního vztahu vydat potvrzení o zaměstnání, i když vůči zaměstnavateli mám hmotné nebo finanční dluhy.
Re: připojí se právník?
Právnickou odpověď nevím.
Na vydání potvrzení o zdan. příjmech má zam-tel nějaký zákonem stanovený počet dnů. Vydat musí.
V takových případech já upřednostňuji osobní dohodu než šermování paragrafy.
Pokud to nejde (a někdy to opravdu nejde), tak musí nastoupit právník. A to já nejsem.
Držím palce :-)
Re: připojí se právník?
Pro tazatele - nemůžete se prosím jmenovat pokaždé stejně? Jen tak pro přehlednost, aby bylo vidět, kdo se ptá a kdo odpovídá?
Na místě zaměstnavatele bych hlavně nevěděla, jestli do toho potvrzení mám napsat sražená daň nula, nebo ta vypočtená ale nesražená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.