Naučit se několik podpisů
Doporučuji používat několik podpisů (sám používám jenom jeden :-))) a ten do banky používat pouze do banky.
Na výkazy stačí jakákoliv muří noha. Bohužel šmírácký stát bude zveřejňovat o poddaných stále více informací. Viz např. nová povinnost zveřejňovat účetní závěrky neziskovek.
Kdo byl někdy statutárem, tak asi nevyužil možnosti požádat o odstranění podpisových vzorů ze Sbírky listin veřejného rejstříku, kam se musely kdysi ukládat. Bylo by vhodné to udělat (sám to již dlouhou dobu odkládám :-))))
Hezký den!
Re: Naučit se několik podpisů
Já už jsem taky nepoužil papírový příkaz ani nepamatuju a když, šel jsem na přepážku, aby si mě za 40 Kč ověřili. Já brojím proti tomu trendu jako takovému a zvlášť mě burcuje (nejen) novináři tupě opakované odůvodnění "nutností veřejné kontroly". Veřejně ať se kontrolují věci veřejné (=kdo má zakázky od státu nebo veřejně obchoduje své akcie či dluhopisy, anebo se chce pozitivně zapsat do dějin a dobrovolně se dá na politiku, pak nechť zváží, zda chce být svlékán z kůže výměnou za nejisté místo v učebnicích).
Do ryze privátního podnikání, jeho obratů, zisků, stavů financí, závazků a vývoje toho všeho v letech ať nikdo anonymní nestrká kurzor, ten ať přijde, představí se a bude-li mít co nabídnout, ať si udělá due dilligence čeho chce.
V době internetu neexistuje "odveřejnění" - nikdy nelze vyloučit, že si to někdo uložil a jednou to může zneužít. Kdoví, kolik podobných podvodníků bylo úspěšných, jenže s tím se PČR prsit nebude a banky to tiše zatáhnou ze svého.
Re: Naučit se několik podpisů
Bohužel i kdybychom nechali odstranit podpisové vzory, tak stejně jsou podpisy na spoustě dalších listin uložených v rejstříku, počínaje společenskou smlouvou, různá rozhodnutí valné hromady o změnách atd. Donedávna byl podpis povinnou součástí také ukládaných uzávěrek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.