Re: spolehlivý software mzdy - malá firm
Myslíte aby byla zajištěna návaznost - nějaký převodový můstek do účta? To by snad pro nikoho neměl být problém a i to je pro nás kritérium - za kolik by to budoucí dodavatel naprogramoval. Máme takový méně obvyklý účetní SW, spolupracují s jedněmi, co dělají mzdy. Ale ti mají SW který celkem ujde, ale jsou neskutečně namyšlení a arogantní, tak k těm úplně prvním se vracet nechci. A spoustu věcí si tam člověk musel vést v Excelu, takže exporty čehokoliv z mezd do Exclelu (a do formátu pdf), aby se s tím dalo pak pracovat po svém, považuji za samozřejmost. Ten export do Excelu ti původní dodavatelé neměli, to mi vadilo.
Potvrzuji a naprosto souhlasím. Mzdy jsou v tomto sw samostatný modul, který nedělá chyby, má dokonalé výstupy a je na něj naprosté spolehnutí. Z původně malého doplňku před mnoha lety se stal robustní nástroj na zpracování mezd.
Program zvládá naprosto s přehledem vše od personalistiky (přihlášky, odhlášky, přehledy, ELDP ...) až po samotný výpočet mezd. PDF, XML, to je samozřejmost. Excel převody, to nevím, nikdy jsem to nepotřeboval.
Když jdu na kontrolu, zahlásím dopředu ,,Účto'' a přítomné pracovnici je hned jasné, že bude za chvilku hotovo. :-)
Souhlasím s Vámi. Excel výstupy v Účtu pokud vím nejsou, ale my je teda nikdy na nic nepotřebovali. DOS je silně archaický systém, jeho výhoda je v podstatě jen ve vynikající čitelnosti. Ale zase na druhé straně je Účto s Windows dokonale provázané, ať již přes PDF, XML, nebo třeba automatické aktualizace a propojení na ARES / VIES.
Účto (Tichý-Ježek) používám od r. 1992 ! včetně mezd, taktéž cca pro
50 - 60 zaměstnanců. Ježkovo Stereo je také velice dobré (jistě
to jeho uživatelé potvrdí), ale z Učta se dají výstupy z modulu mezd převést do Sterea i jiných SW. Nevím co ostatní SW mají lepšího
proto mě vadí i to, že s doporučením konkrétních SW neuvádíte
i ceny. Účto = 4000,- roční upgrade 2000,- a také možnost vyzkoušet
v demoverz a vše dopředu vyzkoušet v treninku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.