Re: Refundace mzdy - prosím
tolik směn, kolik měl odpracovat, jestli měl pracovat po-pá, tak 5 dnů, na faktuře bude hrubá mzda + odovdy za zaměstnavatele
Takže to bude 5x8=40 hodin x 101,20 Kč (dovol.průměr) = 4 048 Kč plus odvody ZP a SP 1 376 Kč. Faktura tedy bude na 5 424 Kč?
Jsem z toho opravdu zmatená, mám strach, abych neudělala nějakou chybu. A neměla by tam být jen čistá mzda + odvody za zaměstnavatele?
Takže to bude tak, jak jsem počítala 5x8=40 hodin x 101,20 Kč (dovol.průměr)= 4 048 Kč plus odvody ZP a SP 1 376 Kč. Faktura tedy bude na 5 424 Kč a co DPH? To už vůbec nevím, asi žádné, že?
Podle mne se jedná o překážku v práci a ta je pouze ve dnech, kdy má zaměstnanec naplánovanou směnu, tedy po-pá. Ale třeba se pletu.
Nedá mi to a ještě se optám, pokud by dobrovolný hasič jel např. v sobotu nebo v neděli (kdy nemá naplánovanou v práci směnu) hasit, tak byste mu jako zaměstnavatel toto zaplatila a ještě s příplatky?
Hasiči ať si mu zaplatí, co chtějí, ale Vy požadujete jen to, co Vám v důsledku jeho nepřítomnosti ušlo, tedy jeho mzdu + odvody za zaměstnavatele.