Re: OT - Další díl fantasy pohádky KH
Při důsledném dodržování "Taktických postupů k prověření rozdílů zjištěných při zpracování KH tzv. 'KOMBAJN'", pod kterými je podepsán tento pán, se není až tak čemu divit. Pokud je snad někdo ještě nemáte, jsou k dispozici na http://uloz.to/xQZWXNcu/kontrolni-hlaseni-pdf. Má to dokonce i číslo jednací na rozdíl od "Pokynů k vyplnění KH".
Zde se do detailu popisuje, jak zacházet s plátci s odpočtem do 50.000 Kč, do 250.000 Kč a nad 250.000 Kč. Musíte být připraveni na otázky typu "Popište podrobně, jakým způsobem, kdy a kde jste byla navázána obchodní spolupráce s dodavatelem", "Jakým způsobem probíhala samotná obchodní spolupráce s dodavatelem, Kdo konkrétně jednal za dodavatele a kdo jednal z Vaší strany", "Jakým způsobem řídíte podnikatelská rizika ve vztahu k obchodním partnerům" atd. Pokud Vaše odpovědi berního úředníka neuspokojí, odpočet neuzná.
Takže bych viděl jako pravděpodobnější, že zlepšení výběru v "prvním čtvrtletí" bylo spíš způsobeno množstvím neuznaných odpočtů a teprve čas ukáže, do jaké míry je toto neuznání oprávněné.
Re: OT - znalostní test - KH
Mě se ty taktické postupy zdají naprosto neuvěřitelné.
Otevřený nátlak na odběratele s "výhružkou" zaplať za dodavatele DPH, jinak naplníš tzv. "znalostní test plátce" a ručíš tedy za nezaplacenou daň" je naprosto bez komentáře.
Jsme ještě v právním státě?
>To je strašný !
>>>
>>>Finanční správa díky kontrolnímu hlášení k DPH hlásí
>>>už i první podezřelé požadavky na vrácení DPH. Nemáme
>>>ještě k dispozici úplná čísla, ale víme o konkrétním
>>>případu, kde jsme zastavili odpočet daně ve výši dvou
>>>a
>>>půl milionu korun, prozradil Hospodářským novinám
>>>Martin Janeček. Konec citace.
>>>
>>Při důsledném dodržování "Taktických postupů k
>>prověření rozdílů zjištěných při zpracování KH tzv.
>>'KOMBAJN'", pod kterými je podepsán tento pán, se není
>>až tak
>>čemu divit. Pokud je snad někdo ještě nemáte, jsou k
>>dispozici na
>>http://uloz.to/xQZWXNcu/kontrolni-hlaseni-pdf. Má to
>>dokonce i číslo jednací na rozdíl od "Pokynů
>>k vyplnění KH".
>>Zde se do detailu popisuje, jak zacházet s plátci s
>>odpočtem do 50.000 Kč, do 250.000 Kč a nad 250.000
>>Kč.
>>Musíte být připraveni na otázky typu "Popište
>>podrobně,
>>jakým způsobem, kdy a kde jste byla navázána obchodní
>>spolupráce s dodavatelem", "Jakým způsobem probíhala
>>samotná obchodní spolupráce s dodavatelem, Kdo
>>konkrétně jednal za dodavatele a kdo jednal z Vaší
>>strany",
>>"Jakým způsobem řídíte podnikatelská rizika ve vztahu
>>k
>>obchodním partnerům" atd. Pokud Vaše odpovědi berního
>>úředníka neuspokojí, odpočet neuzná.
>>Takže bych viděl jako pravděpodobnější, že zlepšení
>>výběru v "prvním čtvrtletí" bylo spíš způsobeno
>>množstvím neuznaných odpočtů a teprve čas ukáže, do
>>jaké míry
>>je toto neuznání oprávněné.
>
>Mě se ty taktické postupy zdají naprosto
>neuvěřitelné.
>Otevřený nátlak na odběratele s "výhružkou" zaplať za
>dodavatele DPH, jinak naplníš tzv. "znalostní test
>plátce" a ručíš tedy za nezaplacenou daň" je naprosto bez
>komentáře.
>Jsme ještě v právním státě?
Ano, tato pasáž mne taky zaujala. Pokud mám daňový doklad, tak zřejmě zdanitelné plnění již proběhlo nebo platba došla. §109 ZDPH jasně říká, že "ručí za nezaplacenou daň z tohoto plnění, pokud v okamžiku uskutečnění zdanitelného plnění nebo poskytnutí úplaty na takové plnění věděl nebo vědět měl a mohl, že..." A žádný "vědomostní dopis", který obdržím až PO uskutečnění zdanitelného plnění nebo PO provedení úhrady, na tom nic nezmění (pokud jsem to k datu DUZP skutečně nevěděl nebo vědět nemohl). Přestože se v celém textu hojně vyskytuje citace z §109, o této skutečnosti ani slovo. Vrcholem všeho by bylo, pokud by s odkazem na tento "vědomostní dopis" správce daně uplatnil ručení za neodvedenou DPH na odběrateli.
Je třeba klást otázku, na kterou znáte správnou odpověď? Otázkou je, jak posuzovat právní stát, když se systém řídí totalitními zákony (nemyslím ty naše diletantské). Je to jen další znak fašismu, který nám tady v naší kotlině salámovou metodou zavádí. Naprosté potlačovaní hlasu odborné veřejnosti, implementace totalitních praktik, diskreditace (fyzická likvidace by zatím byla příliš okatá) kritiků a odpůrců. A není to jen v oblasti účetní. Rozhlédněte se do jakéhokoli oboru lidské činnosti. Je potřeba s tím něco dělat, jinak nás to semele, nejen kombajn.
Re: OT - Další díl fantasy pohádky KH
Tohle jsem snad ani nepotřebovala vědět, také mě fascinuje ta jasnozřivost, když do čtvrtletí je ještě dost daleko. O tom KOMBAJNu slyším až od Vás, děkuji za informaci, ale je to dost smutné. My máme za únor nadměr, tak jsem zvědavá, co se bude dít...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.