Re: OT - Další díl fantasy pohádky KH
Třeba je to jednoduché: výnos z DPH po tyto účel počítají jako fyzicky došlo mínus fyzicky odešlo z účtů 705-****/0710
:-)
>No není to krásné, jak ta pravda vítězí nad lží? No,
>možná jen opravdu, ale opravdu zvídavý jedinec, věčný
>kritik a mudrlant, zajisté odpůrce řádného výběru daní
>by se mohl ptát. Vy už 6.4. znáte, kolik je výnos z
>kvartální DPH? (já se tedy musím přiznat, že u pár
>klientů ještě DPH za březen podáno nemám a ještě vůbec
>není zaplaceno, do 25.4. daleko). A tu souvislost vyššího
>výběru DPH díky KH jste také jistě schopni
>sofistikovaně doložit, že?
Kombajn jsem raději ještě nestudovala, ale k té zmiňované výši zkoumaných nadměrných odpočtů - my je máme pravidelně od několika set tisíc do milionu z prostého a logického důvodu, jsme větší zem. firma která prodává většinu produkce do Německa a zbytek většinou s PDP. Faktury do Něm. se ovšem v KH neobjeví, takže nás budou každý měsíc takto podrobně prověřovat? Na našem FÚ to zatím berušky zvládaly naprosto v pohodě, jen zhruba 1x do roka nám udělali rychlé málo obtěžující šetření. A co mě vytáčí snad ještě víc je dokazování, že jsme uplatněné faktury uhradili. My máme u významných dodavatelů často dlouhé doby splatnosti - v zemědělství obvyklé a zaplacené smluvním úrokem. Při prvním takovém požadavku jsem skenovala kupní smlouvu, příště už jsem jen poukázala na delší splatnost na faktuře. Ale i kdybychom byli v prodlení s úhradou - co to má společného s nárokem na uplatnění DPH? Až k takové situaci dojde, tak se rovnou zeptám na paragraf v zákoně o DPH.
Může to být jakýsi průzkum trhu, zda by se "v rámci boje proti kolotočářům" státu nevyplatilo změnit zákon a posunout datum odpočtu až na okamžik zaplacení. První etapu, tj. posunutí možnosti odpočtu až na dobu, kdy mám doklad fyzicky v ruce, již zvládl Kalousek (a státní rozpočet v tom roce opticky vylepšil o více než 20 miliard), takže je nutné přijít s nějakou inovací. Povinnost přiznat daň na výstupu na samozřejmě zůstala tak, jak je.
Tak jsem se do Kombajnu podívala a rozčílila se ještě víc. Když si chceme uplatnit DPH, tak FÚ zkoumá jestli jsme zaplatili dodavateli. Ale když dodavatel neodvede daň (to máme být asi jasnozřivci) tak ji máme za něj zaplatit (a být rádi, že nás třeba nebudou ještě prošetřovat jako kolotočáře) a nikoho nebude zajímat, že jsme už uhradili dodavateli fakturu a jakým způsobem od něho tuto daň vymůžeme. K čemu potom je institut nespolehlivého plátce, když platit neodvedenou daň máme za všechny? Nebo si do všech smluv dávat, že platit daň budeme my jako odběratel?
Daňovým subjektům se nakládá práce úřednictva, které si platíme ze svých daní a úřednictvo pak má víc času nás buzerovat a vymýšlet další a další výkazy, reportování dat a informací, které nejenom, že jsou absolutně k ničemu, ale se kterými ani neumí pracovat. Ale jen ať jsou ovečky zahlceny v otrokářském režimu, pak nemají čas na přemýšlení, které je nežádoucí.
RPDP na služby zamítne EK
>>>Nebo ještě lépe, odpočet až po prokázaném odvodu DPH
>>>dodavatelem : -) Stejně si to všechno máme ohlídat
>>>my,
>>>můžeme jasnozřivě vše vědět - no nebylo by to pak
>>>ideální? :- )
>>>Že to je celé k pláči, o tom žádná...
>>
>>Ať zavedou PDP na všechno bez limitů a výjimek a
>>nemusí prudit s odpočty.
>to prý už Babiš zkoušel, ale Brusel mu to nedovolil
Dnes ráno v rádiu jsem zachytil, že opakovaný návrh AB na RPDP na všechny služby bude Evropskou komisí zamítnut.
Poprvé se o to AB pokoušel asi před půl rokem.
Hezký den!
Re: RPDP na služby zamítne EK
No jo, jenže to je pořád tůto jo a tůto ne a tůto jen někdy. V EU molochu jsou ještě větší dutohlavové a proč je pro svůj vlastní píseček máme poslouchat, stejně se to v této podobě rozpadne. Ten systém se prostě reformovat nedá, musí se to postavit na úplně nových základech na co nejjednodušších principech, bez výjimek a jiného plevelu.
Nárok na odpočet až po zaplacení
Uznat nárok na odpočet až po zaplacení DPH dodavatelem zkoušel již soudruh Tlustý (ten z vířivky). Tenkrát to neprošlo.
Ale jestli se rozdá dostatek koblih, tak je šance, že to půlmozci schválí. Už schválili KH, ZET, budou zvyšovat sankce.....
Hezký den!
Re: Nárok na odpočet až po zaplacení
Já to tedy myslela jako BLBÝ vtip, že to někdo zkoušel, mě i v dnešní době dokáže šokovat : -)
Pane Pavle, klobouk dolů, že se i v dnešní době dokážete orientovat, pamatovat si předchozí výmysly, předjímat nápady budoucí a ještě stále nekoukat na svět z okna v Bohnicích : -))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.