Re: Opravdu nikdo neví, moc to spěchá!!
Pokud se jedná o konečné zákazníky, fyzické soukromé osoby, tak to snad není problém.
Pokud by se to týkalo podnikání jednoho z nich, pak bych psala na konkrétní osobu.
Běžně vystavuji faktury (také na základě smlouvy o dílo) na manžele a zatím žádný problém nikdy nebyl.
V zákoně jsem nenašla, že tam musí být jméno a příjmení.
(1) Daňový doklad musí obsahovat tyto údaje:
.....
c) označení osoby, pro kterou se plnění uskutečňuje,
(4) Označením se pro účely daňových dokladů rozumí
a) obchodní firma nebo jméno,
b) dodatek ke jménu a
c) sídlo.
to se omlouvám, nějak jsem to přeskočil a nečetl, takže podle mne- neúčetního, smlouva písemná být nemusí, ústní dohoda mezi účastníky platí rovněž jako smlouva. Pokud jste jim něco zhotovili na zakázku, vystavili FA na manžele, tak já tedy nevidím žádný problém, protože vše je dohledatelné, dokazatelné, zhotovené, zaplacené, tak vo co GO.Nebojte se to tak napsat.Doufám, že mne někdo nevyvede z omylu.
mám na mysli, jestli jako plátce DPH musím zákazníkovi - občanovi , tedy neplátci, vystavit doklad se všemi náležitostmi daň. dokladu, tedy i s jeho jménem, příjmením, adresou
už dlouhou jsem osobně nic dražšího nekupovala , např. pračku, tak nevím, jestli je to povinností.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.