Re: Sleva na studenta za které měsíce?
Děkuji paní Jasná a můžu se zeptat ještě k tomu doložení? Stačí mi ofocený diplom, kde je škola i datum ukončení nebo musí donést nějaké potvrzení o studiu? Ještě jednou děkuji za Váš čas
Re: Sleva na studenta za které měsíce?
Pokud vím, že někteří poskytuji slevu na základě data na diplomu. Ale co je správné, nevím. Já prostě požaduji potvrzení o ukončení studia. Počkejte, co vám poradí jiní.
Re: Pro pí. Jasnou
Tady se řeší sleva na studenta, ne daňové zvýhodnění. U slevy na studenta je nárok pouze v měsíci, kdy je studentem k prvnímu dni v měsíci.
To vím, ale kde přesně najdu, že musí být k 1. studentem? Protože dne 35ba odst. f) je že se poskytuje po dobu soustavné přípravy a v zák. o st. soc. podpoře jsem našla ohledně toho ještě jednoho měsíce po řádném ukončení. To mě mate....
Já se domnívám to, co MarkétD, tedy že za studenta je považován ještě v únoru, protože neměl pojištěný příjem po celý únor (ale až od 2. 2.). To přece platí jak pro zvýhodnění, tak pro slevu na studenta.
zdp § 35ba (3) Poplatník může uplatnit snížení daně podle odstavce 1 písm. b) až f) o částku ve výši jedné dvanáctiny za každý kalendářní měsíc, na jehož počátku byly podmínky pro uplatnění nároku na snížení daně splněny.