Re: Nespokojený zaměstnanec s výsledkem
tak to je prima, stala se mi letos poprvé podobná zkušenost, zaměstnance nastoupil v pulce roku, dal mi podklady z předešlého zaměstnání, já mu provedla RZD a on na mě vystartoval, že se mu vrací málo... škoda, že v těchto případech není zaměstnanec také povinnen si podat DP sám, já se s tím patlu, a ještě dostanu nadáno...a také mi hrozil přepočítáním a návštěvou FÚ... "víc" takových zaměstnanců :-)
nemusí mít žádný důvod - a nezapomínejte, že je velmi chytrý program za xmilionů, který nám určuje kdo má jít ke kontrole - stačí využívat
při DPH 25+5 dní - ten kdo to moc využívá , tak už to upozorňuje pozvat na kontrolu - přece i když je 25 + 5 tak to brzy hlásí jako nespolehlivého plátce - ono se vždycky ke kontrole najde důvod
když jsou tak aktivní a teď mají ještě ten CML, tak by mohl každý podávat daň. př. na FÚ. Ono hlídat "moje dítě, tvoje dítě, naše děti" - není leckdy vůbec jednoduché. A "svobodné matky - samoživitelky", které jsou "svobodnými matkam - samoživitelkamii" jen pro sociální dávky - tady by se také dalo ledacos odhalit.
75% přeplatků na dani podávají na FÚ lidé, kteří nejsou povinni podat a měla by jim to udělat mzdovka u zaměstnavatele. Přijdou s tím, že je posílá mzdovka, protože přes FÚ mu to vyjde líp!!! nebo mu rovnou řeknou, že to dělat nebudou. A jsou to lidé, kteří chodí pravidelně již před 15.2 a opakovaně. Mohu to posoudit, jelikož tuto práci dělám 20 let. Chápu, že obecně je lepší mít názor, že na FÚ se jen válíme, ale možná by byl zajímavý i pohled z "druhé" strany. Já za sebe mohu říct, že se rozhodně neválím, a musím mít prostě hotovo. Vidím tady ty hromady, které pro změnu zase děláme my za nezodpovědné zaměstnavatele. A nevím, co to jsou za bludy, ale pokud mi někdo přijde s tím, že se mu něco nezdá ve výpočtu, nevím o tom, že by se někde hlásil zaměstnavatel, aby na něj šla kontrola. Pokud není odůvodněný případ, nic takového se neděje, protože kdyby to tak bylo, tak by se nic jiného nedělalo....tak nestrašte lidi. a teď do mne o:)))
To syn před pár lety měl ještě "lepšího" zaměstnavatele. Účto jim dělala firma, která požadovala od zaměstnanců za RZ tisícovku. Syn měl štěstí že má mámu účetní, ale jak to dělali ostatní, to nevím. Teď pár let pracuje v bance, kde je všechno úplně o něčem jiném.
OT: Nespokojený zaměstnanec s výsledkem
samozřejmě, že některé kolegyně dobrou vizitku FÚ nedělají, a kritika je oprávněná, ale stejně je to i na "druhé straně". Některé příběhy jsou také neuvěřitelné a myslím, že některé účetní vůbec netuší, že nějaké čislo, které někde napíše může mít docela závažné důsledky...spoustě zaměstnanců jsem zachránila peníze a poradila...... Snad je nás takových více. Takže jsem reagovala na hlášky tady, že FÚ klasicky nic nedělá a jen si válíme šunky. Z druhé strany taky vidím, že spousta podnikatelů práci účetních hrubě podceňuje, hlavní je, aby to bylo za levno a nejlépe, když mu to udělá kamarádka zadarmo. Netuší, na jaký problém si může zadělat, když dojde na lámaní chleba , ale odchází s pocitem, že stejně největší potvory jsou zase na FÚ.... já se zase divím, že je třeba to stejné nenapadne, když se mu rozbije auto, taky ho nespravuje na koleně o:)) ale daně jo......takže bych si netroufla hodnotit Vaši práci , jako někteří tady, kteří přesně ví, co dělají všichni na FÚ.........
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.