Re: DPP u neplátce DPH zdanění
Kdo to po Vás chtěl? Správce daně, nebo pracovník registračního oddělení FÚ? Obdrželi jste nějakou Výzvu s uvedením §§ Daňového řádu?
Co přesně požadovali? Abyste podali Přihlášku k registraci pro právnické / fyzické / osoby a registrovali se k dani z příjmů jako plátci daně z příjmu FO vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně, či jako plátci daně z příjmu PO vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně?
Jste registrováni k dani z příjmů jako plátci daně z příjmů ze závislé činnosti?
Prosím o vysvětlení věty "Přiznali jsme zálohovou >daň."
Kdo ji kde přiznal?
Omlouvám se. Jsme Fyzické osoby neplátci. A když manžel nesl registraci k dani z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti, tak ho na registračním paní vrátila že protože není plátce DPH musí se místo k zálohové dani registrovat k dani z příjmů zdaněné srážkou...
>>>>>>Dobrý den. Je možné aby po nás chtěl fú registraci ke
>>>>>>srážkové dani za DPP jen pro to že nejsme plátci DPH?
>>>>>>Nevěděla jsem že to spolu souvisí. Prohlašení máme
>>>>>>řádně podepsané prohlášení. Přiznali jsme zálohovou
>>>>>>daň.dekuji
>>>>Omlouvám se. Jsme Fyzické osoby neplátci. A když
>>>>manžel nesl registraci k dani z příjmů fyzických osob
>>>>ze
>>>>závislé činnosti, tak ho na registračním paní vrátila
>>>>že
>>>>protože není plátce DPH musí se místo k zálohové dani
>>>>registrovat k dani z příjmů zdaněné srážkou...
>>>
>>>Nějak tomu nerozumím. Kdo měl tu DPP - manžel, nebo
>>>váš zaměstnanec? Manžel je OSVČ - neplátce DPH? A
>>>zaměstnával někoho na DPP?
>>
>>To zda je plátcem DPH nebo není, nemá žádný vliv na
>>srážkovou, ani zálohovou daň.
>
>Děkuji také mi to není vůbec jasné proč do toho pletli
>DPH. My jsme zaměstnavatelé a nesl tam registraci za
>zaměstnavatele. Děkjji chtěla jsem se ujistit že se
>třdba něco nezměnilo.zítra tam zavolám.moc děkuji.
Mám z toho pocit, jako kdyby jim Váš manžel řekl, že jako zaměstnavatelé máte jen zaměstnance na dohody o provedení práce do 10.tis.Kč. A paní na registračním oddělení si pak myslela, že nemáte podepsané od zaměstnanců podepsané Prohlášení poplatníka daně a že se tak máte registrovat ke srážkové dani. Nebo, že když už se registrujete jako plátci k zálohové dani, tak byste se mohli rovnou registrovat i ke srážkové dani.
Ovšem proč by v tom bylo zapletené to DPH, to tedy nevím.
Jen pro jistotu - mají všichni Vaši zaměstnanci na DOPP podepsané Prohlášení poplatníka daně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.