Re: KH: hon na podnikatele sílí
Tak jsem se právě dozvěděla z velmi důvěryhodného zdroje, že berušky (jak už víme) na FÚ se šťourají v položkách KH, do kterých dle prohlášení největšího z čápů vůbec neměly mít přístup, ale ještě prý dostaly k dispozici údaje o fakturaci z KH drobných živnostníků inspektoráty práce kvůlivá švarcsystému......
Mirko,
funkcionality KH jsou jak vidno široké.
Od roku 2020 se plánuje, že se vytvoří centrální databáze, kde budou i zaměstnanci, aby se vědělo kolik si vydělají. Takto to Velký bratr neví a to ho trápí. Přitom, co se dá s takovou databází podnikat!
ANO, bude hůř.
Hezký víkend!
Já posílám vyplněné v EPO a přihlášením do datovky a než odešlu, vyplním e-mail, že chci podat zprávu o zpracování a postupně mi na
e-mail chodí zprávy jak to postupuje, že došlo, že bylo zpracováno
atd. Takhle to dělám s přiznáními i s KH. Stejně si kontroluji v daňové informační schránce.
xJ,
beru to jako návod, jak minimalizovat možné sankce.
Nicméně kdysi jsem se staral, abych měl dobře daně. Nyní se hlavně starám abych vyplnil nějaké lejstro podle nějakého obskurního návodu a včas lejstro elektronicky ve správném formátu a struktuře, která není legálně předepsána, odeslal. A ještě musím poslouchat kontinuální lži od vrchnosti.
Vrchnost asi nikdy neslyšela, že existuje Ústava ve které je mj. uvedeno:
Čl. 2
3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.
4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.
Hezký víkend!
Již delší dobu to spěje k tomu, že se zkoumá/posuzuje/pokutuje jen formální stav věci, nikoli podstata. Na nic jiného finanční správa jaksi nemá kapacitu. Proč se s vámi hádat nebo riskovat soudní spor o nějaký náklad, když vás může potichoučku, polehoučku škubat pokutami za formální chyby, které notabene nejsou ani dány zákonem/vyhláškou, ale libovůli finanční správy.
V zemi, kde neexistuje vymahatelnost práva (aspoň ne pro všechny) či vůbec fungující právní stát, je ústava jen cár papíru. Spíš mě děsí, že si lidé takové jednání vrchnosti pořád nechávají líbit.
Mirko,
jste-li majitelkou prostoduché hlavy, máte otevřené dveře na FÚ. Tam se nic jiného nepotřebuje, jen slepě poslouchat pokyny vrchnosti. Složité zákony už vůbec nemusíte studovat, na vše mají interní metodiky, jak správně zatočit s kolotočáři a jinou havětí.
Hezký víkend!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.