Vlákno názorů k dotazu ELDP 2015 od Kara - Re: ELDP 2015 Kdy se narodilo dítě? Kdy...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 4. 2016 13:07

Kara (neregistrovaný)

Re: ELDP 2015
    Kdy se narodilo dítě? Kdy končila MD a od kdy do kdy jste čerpala řádnou dovolenou? Po jejím vyčerpání hned následuje rodičovská dovolená?

• 19. 4. 2016 16:06

Anna B. (neregistrovaný)

dítě se narodilo v září 2014, MD končila nějak únor/březen, v březnu jsem čerpala dovolenou, vyplacená byla v dubnové mzdě, hned jsem přešla do RD, kde jsem dodnes...

• 19. 4. 2016 16:51

Kara (neregistrovaný)

Nerozumím tomu "vyplacena byla v dubnové mzdě". Oni Vám ji v březnové mzdě (nebo možná už i únorové, pokud jste čerpala ŘD hned po skončení MD) zapomněli zúčtovat? A MD končila "nějak únor/březen... (takže nevíte, jestli v únoru nebo březnu), ale ŘD jste čerpala až v březnu, tedy možná ne hned po skončení MD.....v tom se nedá vyznat. Bez jasných dat MD do..., čerpání ŘD od - do... se opravdu nedá odpovědět, jak by měl vypadat ELDP.

• 19. 4. 2016 17:51

Anna B. (neregistrovaný)

vyplacena byla v dubnu, čerpána v březnu, to je v pořádku, špatně jsem se vyjádřila, jinak jsem hned po PPM šla po té dovolené na RD, PPM do 12.2.2015, pak dovolená, která ale byla zúčtovaná až za březen a vyplacená v dubnu, jinak podotýkám, že krom té dovči jsem nepracoval av tom roce ani den. víc k tomu nemám:-(

• 19. 4. 2016 18:06

Kara (neregistrovaný)

>>>>>dobrý den, byla jsem 2015 na PPM, v březnu jsem
    >>>>>čerpala dovolenou, vyplacená byla v dubnu 2015. Mám
    >>>>>vyplněné
    >>>>>křížky od dubna do prosince, dny 121, VD 59. Z
    >>>>>předchozího ELDP (kdy byla v roce 2012 stejná situace
    >>>>>u
    >>>>>prvního dítěte) by to spíš mělo být 31 dnů, VD nic a
    >>>>>křížky
    >>>>>1-2 a pak 4-12. ??
    >>>>>Účetní odd. zaměstnavatele oznámilo, že ELDP je ok,
    >>>>>že
    >>>>>dostali z OSSZ hlášení, že vše v pořádku.
    >>>>>Nemůže být jednou při žádání o důchod problém resp.
    >>>>>jak tohle lze ještě dál řešit? NEbo se na to mám
    >>>>>vykašlat a nechat to tak být??? Děkuji. Anna

>>jestli v únoru nebo březnu), ale ŘD jste čerpala až v
    >>březnu, tedy možná ne hned po skončení MD.....v tom
    >>se
    >>nedá vyznat. Bez jasných dat MD do..., čerpání ŘD od
    >>-
    >>do... se opravdu nedá odpovědět, jak by měl vypadat
    >>ELDP.
    >
    >vyplacena byla v dubnu, čerpána v březnu, to je v
    >pořádku, špatně jsem se vyjádřila, jinak jsem hned po PPM
    >šla po té dovolené na RD, PPM do 12.2.2015, pak
    >dovolená, která ale byla zúčtovaná až za březen a vyplacená
    >v dubnu, jinak podotýkám, že krom té dovči jsem
    >nepracoval av tom roce ani den. víc k tomu nemám:-(

Stále zmatek. Kdy jste peníze dostala, je nepodstatné. Podstatné je, kdy (do kterého měsíce) Vám to zúčtovali. Píšete, že MD byla do 12.2.2015. Takže od 16.2. jste čerpala řádnou dovolenou? A do kdy? Do kolikátého března? Mám tomu rozumnět tak, že jste v únoru čerpala řádnou dovolenou, ale zapomněli Vám ji v té únorové mzdě zaplatit a doplatili všechno (tu únorovou i tu březnovou) až v březnové mzdě? Teď se neptám, v kterém měsíci jste skutečně obdržela peníze, ale v kterém měsíci Vám to v hrubém zúčtovali.
    Máte výplatní lístky? Co na nich máte? My se asi nedomluvíme, když neumíte dát přesnou informaci, spíš by Vám to vysvětlila Vaše mzdová účetní.

• 19. 4. 2016 21:24

Anna B. (neregistrovaný)

Mám jednu výplatní pásku, za březen 2015, dovolená celkem 18 dnů.Zádala jsem o dovču hned po PPM, jak to dál technicky pořešili, nevím, podstatné bylo, že jsem dostala dovolenou proplacenou... Je to takhle jasné?

• 19. 4. 2016 22:51

Kara (neregistrovaný)

Bohužel ne, protože vykazování na ELDP opravdu záleží na tom, jak oni to technicky pořešili, jak píšete, tzn. od kdy do kdy Vám vykázali to čerpání řádné dovolené a kdy za ni zúčtovali peníze.

• 20. 4. 2016 8:54

Anna B. (neregistrovaný)

Tak žádala jsem stejně až 1.2., takže i kdyby, tak leden 2015 jsem mělamít vykřížkovaný, což taky nemám, a těch 121 dnů celkem, to odpovídá zhruba 4 měs. pojištění, a to se fakt nelze dopočítat... na tom se snad shodneme? :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).