Vlákno názorů k dotazu KH a DPH opravné - v hlavičce bude řádné od xxcv - Re: KH a DPH opravné - v hlavičce...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 4. 2016 15:23

xxcv (neregistrovaný)

Re: KH a DPH opravné - v hlavičce bude ř
    Měla jsem ten samý případ a FÚ mi řekl, že řádné+opravné (jednalo se jen o DPH). Nemělo by opravné stačit?

• 20. 4. 2016 15:29

mabraaaaaa (neregistrovaný)

Podle mě mělo, ale obávám se, že na mém názoru až tak nezáleží :-) takže pokud Vám řekli na FÚ že řádné opravné tak to tak asi nechám. Stejně to mám zaškrtnuto i u KH.

• 20. 4. 2016 15:33

mabraaaaaa (neregistrovaný)

nakonec jsem zavolala na FÚ a je to opravné řádné - jak DPH, tak KH.
    Může se totiž stát, že budete opravovat dodatečné a pak by bylo opravné dodatečné ........

tak píšu pro info

• 20. 4. 2016 15:33

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Nestačí jen "opravné", protože opravné může být i přiznání dodatečné nebo KH následné

Doporučuji přečíst Pokyny k vyplnění - např.

Druh kontrolního hlášení

Druh kontrolního hlášení:
    plátce vždy označí, o jaký druh kontrolního hlášení se jedná:

Řádné (§ 101e): povinnost podat v zákonem stanovené lhůtě. Jedná se vždy o první podání za dané období, i když je podáváno po termínu pro podání.
    Opravné (§ 101f odst. 1): možnost nahradit již podané řádné kontrolní hlášení, a to pouze pokud neuplynula lhůta pro podání tohoto řádného kontrolního hlášení. K předchozímu kontrolnímu hlášení se nepřihlíží, tj. plátce uvede znovu všechny údaje za předmětné období s promítnutím oprav.
    Následné (§ 101f odst. 2): Povinnost podat následné kontrolní hlášení vzniká v případě, že plátce zjistí po uplynutí lhůty k podání řádného kontrolního hlášení, že v tomto kontrolním hlášení uvedl nesprávné nebo neúplné údaje. Následné kontrolní hlášení se podává do 5 pracovních dnů ode dne zjištění nesprávných nebo neúplných údajů nebo pokud byl vyzván k podání upřesněného a doplněného KH.
    Následné kontrolní hlášení nebude podáváno pouze jako rozdíl proti dříve podanému kontrolnímu hlášení, ale znovu - tedy jako úplné se všemi údaji za předmětné období s promítnutím oprav.
    Následné/opravné se podává v případě, kdy DS zjistí chybné údaje a termín pro podání následného kontrolního hlášení ještě neuběhl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).