Re: Podání přehledu OSVČ
Nejsem daňový poradce a nevím, jaký postih hrozí za pozdní podání podle § 136/5 a zda již nebude na podání tohoto oznámení pozdě. Sama bych v tomto okamžiku řešila podáním Přiznání k dani z příjmu. Požádala bych zaměstnavatele o vystavení POTVRZENÍ o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a podala DPFO. Trochu jiná situace by byla v případě, že bych obdržela v zaměstnání daňový bonus na dítě a neměla za rok příjem vyšší jak šestinásobek minimální mzdy. To bych pak naklusala na poradu k daňovému poradci.
Daňový řád
§ 136
(5) Nevznikla-li daňovému subjektu ve zdaňovacím období daňová povinnost k dani, ke které je registrován, sdělí tuto skutečnost správci daně ve lhůtě pro podání daňového přiznání nebo vyúčtování.
Re: Podání přehledu OSVČ
Daň.roč.zúčtování příjmů FO za 2015 provedl zaměstnavatel/vč.všech daň slev,pojišť. atd/takže podání DPFO by byla duplicita,ne?Vůči Fú a mne je daň a daň.zvýhodnění vyřízené tím,co provedl zaměstnavatel a následně výplatou doplatku ze zúčtování ve mzdě?Zaměstnavateli jsem řekl,že žádné příjmy ze SVČ jsem neměl,o čest.prophl.jsem bohužel nevěděl.Nevím,moc tomu nerozumím-jak dál?Moc děkuji Míla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.