Re: Doklad z Německa - nemá DIČ
je na faktuře nějaká poznámka o reverse charge nebo, že jde o osvobozené plnění? zkuste u dodavatele ověřit, zda je registrován k DPH v EU
Není tam nic o reverse charge ani nic jiného... Asi to vypadá, že není plátce DPH. Ale má tam vyčíslené DPH 19%...to mě mate.
to není tak jednoduché, jestli jde o pořízení zboží od osoby reg. k DPH v EU, jste povinni dle §108/1/b ZDPH DPH na výstupu odvést, i když je chybně fakturováno s něm. DPH co jste koupili?
podle mě když zdaníte ve svém přiznání ze základu daně na ř. 3 a 43 a bez uvedení dič, nebude to až tak hrozná chyba. dič nemíváme vždy v A2 a je to propustná chyba bez výzvy, zatím
ale pokud není dodavatel reg. k DPH pro EU, nemusí FÚ uznat nárok na odpočet DPH nevím, jak v SRN, ale třeba v PL mají 2 DIČ jedno pro polská plnění a druhé pro intrakomunitární plnění
našla jsem nějakou informaci, v SRN mají také 2 DIČ - pro tuzemská a intrakomunitární plnění http://www.financnisprava.cz/cs/mezinarodni-spoluprace/mezinarodni-spoluprace-a-dph/dph-v-eu/informace-z-jednotlivych-clenskych-statu/nemecko-958 asi bych to do přiznání nedala